Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Vascsővel leütötte és kirabolta exbarátnőjét

Emberölés kísérlete miatt 20 évet is ülhet

2016. január 28. csütörtök

Vádat emeltek két férfi ellen. Az egyikük leütötte, majd közösen kiraboltak egy nőt tavaly tavasszal egy józsefvárosi lakásban. A fiatal lány életveszélyesen megsérült. Az elkövetőket akár 20 év szabadságvesztésre is ítélhetik.

Egy internetes társkereső oldalon ismerkedett meg egy 25 éves férfi egy fiatal józsefvárosi lánnyal, majd miután kapcsolatuk véget ért elhatározta, hogy kirabolja – áll a Fővárosi Főügyészség által közzétett közleményben.

A vádirat szerint a férfi, mivel tudta, hogy a lány a lakásában hol tartja a készpénzt, 20 éves segítőtársával szórólapozónak hazudva magukat bejutottak a társasházba. A lakásnál a lány számára ismeretlen segítőtárs csengetett be, aki ajtót nyitott. Az exbarát ekkor előugrott és belökte a korábbi párját a nappaliba, majd egy 35 centiméteres vascsővel leütötte. A lány az orvosszakértői vélemény szerint életveszélyes sérüléseket szenvedett. A két vádlott átkutatta a lakást és az ott talált, mintegy 180.000 forint készpénzt magukhoz vették, majd - miután megszólalt a kapucsengő - sietve elmenekültek a helyszínről. Menekülés közben a lépcsőházban elhagytak 100.000 forintot, amit a rendőrök megtaláltak.

A Fővárosi Főügyészség a két férfit a fentiek alapján előre kitervelten és nyereségvágyból elkövetett emberölés bűntettének kísérletével vádolja, amely büntetési tétele tíztől húsz évig terjedő szabadságvesztés.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben