Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Komplex felzárkóztatási program roma fiataloknak

Esély a sporton keresztül

2016. január 28. csütörtök

Józsefvárosban jó néhány sportpálya, sportudvar áll a gyermekek, fiatalok rendelkezésére, iskolaidőben és azon kívül számos lehetőség van a testmozgásra. Ez adta az ötletet Balogh István Szilveszter önkormányzati képviselőnek ahhoz, hogy a roma gyermekek, fiatalok felzárkóztatására egy komplex, a sporton alapuló felzárkóztatási programot hozzanak létre a kerületben. A Magdolna negyed képviselője elmondta: szeretne minél több támogatót szerezni az ügy mellé, és kezdeményezi Kocsis Máté polgármesternél, hogy keressék meg azokat a lehetőségeket, amelyek a romák felzárkóztatását erősíthetik a sporton keresztül.

A képviselő lapunknak hangsúlyozta: Józsefváros már korábban megteremtette a polgároknak a sportolási lehetőségeket. Ezt a célt szolgálják a sportpályáink, a sportudvarok, az általános iskolás diákjaink is rendre kiváló eredményeket érnek el a különböző versenyeken. „Ez adta az ötletet ahhoz, hogy ha már létezik egy alap, a romák felzárkóztatását is lehetne erre építeni. Ha a sport irányába tereljük őket, komplex programot valósíthatunk meg. Hiszen a sport oktat, fegyelemre tanít, és egészségesebb életmódra szoktat rá. Ez három olyan sarkalatos pont, amiben fel kell zárkóztatni a cigányságot”– fejtette ki Balogh István Szilveszter.

Hozzátette: a sporton keresztül nemcsak a felzárkóztatás valósulhat meg, hanem a gyermekek is megtalálhatják számításukat. „Hiszem, hogy a roma gyermekben van tehetség a sport iránt, és a zene mellett ez lehet az a másik terület, amiben sokan kiteljesedhetnek majd felnőttként. Emellett nagyon fontos, hogy a sport mellett a tanulmányaikat se hanyagolják el” – szögezte le a Magdolna negyed képviselője.

Balogh István Szilveszter azt is elmondta, elkezdte az előkészítő munkát a program részleteinek kidolgozására. A közeljövőben igyekszik támogatókat szerezni az ügy mellé, valamint kezdeményezi Kocsis Máté polgármesternél, hogy keressék meg az önkormányzat adta lehetőségeket a sporton keresztül való felzárkóztatásra. 

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben