Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Közösen könnyebb

Intézményi találkozó a Palotanegyedben

2016. január 29. péntek

Negyedik alkalommal rendezték meg a Civilek a Palotanegyedért Egyesület (CaPE) közreműködésével azt a közös beszélgetést, ahol a városrészben működő intézmények képviselői összegezték az elmúlt évüket és megosztották egymással a tapasztalataikat. A Józsefvárosi Önkormányzat nevében Szilágyi Demeter, a Palotanegyed képviselője is részt vett a találkozón, aki hangsúlyozta: továbbra is keresni fogják azokat a forrásokat, amelyeknek segítségével folytatni tudják a Palotanegyed fejlesztését.

Szilágyi Demeter önkormányzati képviselő megköszönte a civil szervezet munkáját, hiszen – mint mondta – példa nélküli az a lokálpatriotizmus, ami a Palotanegyedben megvalósul. „Minden városvezetőnek nagy segítség, ha ilyen együttműködésben dolgozhat a közös ügyekért” – jelentette ki.

A felhasználható forrásokkal kapcsolatban emlékeztetett, hogy az önkormányzat költségvetése tervezési fázisban van, azonban továbbra is keresni fogják azokat a lehetőségeket, amelyeknek segítségével folytatni tudják a Palotanegyed fejlesztését – a köztér- és társasház megújításokon túl – a közösségteremtő programokkal is.

A távlati tervekről szólva elmondta, támogatja az egyesület által elindított, hagyományteremtő programsorozat gondolatát. A képviselő kitért a Palotanegyed Fesztiválra is, amellyel kapcsolatban hangsúlyozta: mindenképpen szeretné, ha idén is megrendezésre kerülne, hiszen kimondott célja a rendezvénynek a helyi értékek bemutatása, emellett a negyed kulturális életét is megjeleníti. 

Elmondta azt is, hogy fontosnak tartják az épített környezet megóvását, ezért – a költségvetéstől függően – szeretnének lehetőséget biztosítani az intézmények részére a külső homlokzatuk megújítására. Kérdésre válaszolva a képviselő emlékeztett: a Galéria negyed kialakításához szükséges ingatlanokra a felújításukat követően lehet majd pályázni. Szilágyi Demeter beszámolt arról is, hogy a Palotanegyedben létrehoznak egy idősklubot, ahol a mindenki megtalálhatja a korosztályának megfelelő közösséget.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben