Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Ismét 100. születésnap

2010. november 16. kedd

Fizikailag és szellemileg is irigylésre méltó állapotban van Török József, aki nemrég ünnepelte 100. születésnapját. Sakkozik – nem is akárhogy, és pár évvel ezelőtt még vígan kerékpározott. Mára maradt a szobabicikli, de a jókedve még mindig régi fényében ragyog.

Török József imádja a bicikliket. Mára már nem teker az utcán, mert zavarja a sok autó, de életében több kerékpárt elhasznált – valljuk be, 100 év alatt nem nehéz, ha valaki rendszeresen kerekezik.

Józsi bácsi mindig nagy utazó volt. Számos pontját bejárta a világnak. Henderson motorjával egészen Velencéig vitte feleségét, de bejárta Svájcot, Németországot, Olaszországot. Igaz a kedvenc mindig Velence volt, ahol már sokan Josephként köszöntötték.

Operatőrként dolgozott már 18 éves korában az első filmirodában ahol számtalan híres színésszel dolgozott együtt – egészen az amerikai hadifogságig. Hazatérte utána az alumínium gyárban dolgozott amely után szinte csoda, hogy ilyen szép kort élt meg.

A jó kedélyű Józsi bácsi egy sörözőben ünnepelte születésnapját fiaival, unokáival és dédunokáival és vendégeikkel. A kedves öreg úr elmondta, még 5-10 évet szívesen eléldegélne. Mi is kívánjuk, hogy még sokáig éljen!

Alig néhány hete adtunk hírt Etelka néniről, aki szintén 100. születésnapját ünnepelte. Mindketten egészségesek és teljes boldogságban élnek. Bízunk benne, hogy még sok ilyen eseményről adhatunk hírt.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben