Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Kerülje el a dugókat!

Tájékozódjon előre az útfelújításokról

2016. február 03. szerda

A Budapesti Közlekedési Központ – a tervezhetőbb és zökkenőmentes közlekedés céljából – az idei évben is táblázatba gyűjtötte a 2016-ra ütemezett fővárosi útfelújításokat, és az ezzel járó forgalomkorlátozásokat. A BKK honlapján elérhető táblázat – amely a tömegközlekedési járatokat érintő változásokat is tartalmazza –, nem csak az autósoknak nyújt segítséget a dugók elkerüléséhez, de a közösségi közlekedést használó utazóközönség számára is hasznos információkkal szolgál.

Kerületekre bontva, időrendben ábrázolva nézhetjük meg hol, és az év mely szakaszában lesznek forgalomkorlátozással járó út- és közműfelújítások Budapesten, a BKK honlapján közzétett táblázatában. Az ábrán a várható forgalomkorlátozás mértékéről is tájékozódhatunk: egy ötfokú skála segítségével megtudhatjuk, hogy a munkálatok milyen mértékben befolyásolják a közlekedés menetét. 

A közzétett táblázat nem csak az autósok számára hasznos, hiszen a közúti korlátozások mellett a tömegközlekedési járatokat érintő változásokat is tartalmazza, ennek köszönhetően a fővárosban közlekedők jó előre megtervezhetik, hogy mely útszakaszok elkerülése érdemes egy-egy időszakban, illetve mely tömegközlekedési eszközök helyett szükséges mást választani.

Józsefvárosban a június közepétől augusztus közepéig tartó, a Rákóczi út Astoria felőli torkolatánál tervezett vízvezeték-építés miatt kell jelentős forgalomkorlátozásra számítani.

A teljes táblázat a BKK honlapján érhető el.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben