Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Kerék-Pár konferencián Józsefváros

2010. november 19. péntek

Nem lehet tudni, hogy a jó kampánynak, a civil szervezetek kitűnő munkájának, az ébredező önkormányzatoknak vagy mindnek együtt köszönhető, de Budapesten és más nagyvárosokban is egyre többen kerékpároznak. Győrben a Magyar Kerékpárosklubbal közösen szervezték meg a Kerék-Pár a várospolitikában című konferenciát. A konferencia célja volt, hogy felhívja a kerékpározásért tenni kívánó polgármesterek és a városfejlesztésben, illetve közlekedésfejlesztésben leginkább érintett szakemberek figyelmét a kerékpárosbarát városfejlesztési lehetőségekre és eszközökre, emellett sikeres példákon keresztül bemutassa az önkormányzatok és civil szervezetek közötti együttműködés lehetőségeit.

Józsefvárost Zentai Oszkár a Humánszolgáltatási Bizottság elnöke képviselte a 22 önkormányzatot és 20 civil szervezetet megmozdító rendezvényen. Zentai a „Kerékpárosbarát Józsefváros” című programot mutatta be, amelynek egyik fő pillére többi között 70 kerékpártároló kialakítása.

A konferencia keretében számos előadáson vehettek részt a vendégek. A délelőtti előadásokon Győr és Bécs példáján keresztül ismerhették meg a kerékpár várospolitikai szerepét és lehetőségeit. Előadást tartott Thomas Berger Bécs kerékpáros referense és Käthi Diethelm az Európai Kerékpáros Szövetség alelnöke is. Délután egy közös kerékpározás keretében a városok képviselői és a szakértők Győr kerékpárútjaival ismerkedhettek meg és egy városfejlesztési szerepjátékban is részt vettek.

Zentai Oszkár a konferencia után hangsúlyozta, hasznos volt a rendezvény, számos újdonságot ismert meg, és különösen tetszett neki a „Bringázz munkába” akció, ezért csatlakozni is fog a mozgalomhoz.  

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben