Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Sporttal a drog ellen

Bajnokokat nevelnek Józsefvárosban

2016. február 04. csütörtök

Sok veszély leselkedik a mai fiatalokra, amelyek akár az egész életüket befolyásolhatják, vagy tönkre is tehetik. Ilyen például a drog. A veszélyt felismerve Sipos Mihály egykori sportoló edzésekre invitálja a fiatalokat, amelynek segítségével önfegyelmet tanulhatnak. Az idejáró fiatalok közül – ökölvívásban – több magyar bajnok is kikerült. A szerda esti edzésre Sára Botond alpolgármester is ellátogatott.

Szó szerint az utcáról invitálja a fiatalokat bokszedzéseire Sipos Mihály, a Szelídek Tanodájának vezetője, egykori ökölvívó, akinek szintén nagy gondot jelentett egykor a kábítószer. Az edző szerint a boksz önfegyelmet és alázatot ad a fiataloknak, amelyek révén megtanulnak nemet mondani a drogra, de segít abban is, hogy helyes gondolkodásra sarkallja a gyerekeket.

„Én magam is intravénás szerhasználó voltam, de Isten és a sport segítségével sikerült jó útra térnem. Személyes példa vagyok, és szeretném megosztani sikereimet másokkal is az edzéseken. Itt a fiatalok levezetik a fölösleges energiájukat, és a sport nemes célokat ad nekik. Volt, hogy esőben, szabadtéren, parkokban tartottam edzést a gyerekeknek, mert nem volt hova mennünk, sőt, nem egy alkalommal a saját lakásomban vettük fel a kesztyűt. De most az önkormányzat felfigyelt ránk, és bízunk az együttműködésben” – hangsúlyozta az edző.

Szerdán este Sára Botond alpolgármester is meglátogatta az edzést. „Nagyon örülök, hogy tudomást szereztünk erről a kezdeményezésről. Azonnali segítségként felajánlottuk helyszínül a Lakatos Menyhért Általános Iskola és Gimnázium tornatermét, ahol kulturált körülmények között tudnak edzeni a fiatalok. A továbbiakban pedig megkeressük azokat a lehetőségeket, melyek révén tovább tudjuk segíteni Sipos Mihály munkáját.” – tette hozzá Sára Botond.

Szabó Zoltán a közelmúltban csatlakozott a Szelídek Tanodájához. A tehetséges sportoló a Dankó utcából jár rendszeresen az edzésekre. „Több hazai versenyt megnyertem már, de az előző egyesületemben nem éreztem jól magam. Ha ide jövök, az olyan, mintha haza mennék. Itt mindenki családtagja a közösségnek, és remélem, ez így is marad” – emelte ki a fiatal sportoló.

A tegnapi tréningen huszonkét fiatal jelent meg, köztük számos bajnokaspiráns. Heti három alkalommal tartanak edzést a Lakatos tornatermében, ahol szívesen látják az érdeklődőket.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben