Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Hátrányos helyzetű gyermekek az Operaházban

„Akinek van lehetősége segíteni, az segítsen”

2016. február 08. hétfő

Immár tizedik alkalommal látta vendégül a Magyar Állami Operaház azt a több, mint ezer hátrányos helyzetű gyermeket, akik a Jancsi és Juliska című előadást nézhették meg vasárnap délelőtt. A jegyeket a Klauzál Lions Klub biztosította a fiatalok számára, így díjmentesen nézhette végig az előadást 120 józsefvárosi gyermek is. A megjelent vendégek mindegyike ajándékkal térhetett haza.

A hagyományoknak megfelelően az Operabál másnapján gyermekek veszik birtokba a Magyar Állami Operaházat. Idén a Jancsi és Juliska című darabbal kedveskedtek a szervezők a gyermekeknek.

Radnainé Dr. Fogarasi Katalin, a Klauzál Lions Klub örökös elnökének ötlete alapján az Operabál másnapján gyermekelőadást szerveznek rászoruló diákok számára immár tíz éve. „Összesen 1200 gyermeket hívtunk meg, köztük 120 józsefvárosit. Nekem személyes jó kapcsolatom van Józsefvárossal a munkám révén, így természetes volt, hogy meginvitáljuk az ottani fiatalokat is. A Klauzál Lions Klub jelszava az, hogy aki tud segíteni, segítsen. Mi ehhez tartjuk magunkat” – hangsúlyozta az elnök.

Anger Ferenc, az Operaház művészeti igazgatója szerint a világ legtermészetesebb dolga, hogy a Magyar Állami Operaház csatlakozik egy ilyen jellegű kezdeményezéshez. „Intézményünk célja, hogy minél szélesebb körben váljon láthatóvá tevékenységünk, és ebbe beletartoznak a hátrányos helyzetű gyermekek is” – emelte ki Anger Ferenc.

Lőrincz Réka, a józsefvárosi Németh László Általános Iskola igazgatóhelyettese elmondta, hogy már az elmúlt évben is vendégeskedhettek a Magyar Állami Operaházban. Idén ötven, halmozottan hátrányos helyzetű kisdiákot kísértek el az előadásra. „A gyerekek kitörő örömmel fogadták a hírt, amikor megtudták, hogy az Operaházba megyünk” – tette hozzá a pedagógus.

Az előadás végén minden gyermek egy ajándékcsomagot kapott a Klauzál Lions Klubtól. A csomag tartalmát egy nagy könyvkiadó cég támogatásával sikerült összeállítani.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben