Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Rá sem lehet ismerni a Tavaszmező utcára

2010. november 24. szerda

Beszélgető, sétálgató fiatalok; egyetemvárosi hangulat uralkodik a Tavaszmező utcában. A felújított és a héten átadott utcára alig lehet ráismerni. Az utca egyik szakasza sétáló utca lett, fákat, cserjéket ültettek és felállítottak egy XX. századi kandelábert is. Az utca több száz méteres szakaszán padokat és szemetesek is elhelyeztek, hogy élhetőbb legyen a környezet.

A Tavaszmező utca teljesen megújult, aki csak nyár elején járt arra, valószínűleg nagyon meglepődik. Józsefváros legújabb sétálóutcája igazi egyetemvárosi hangulatot kölcsönöz az Óbudai Egyetem környékének. A sétáló utcává alakított szakaszon 8 padot és 8 szemetest is elhelyezetek, díszburkolatot raktak le. Az órák között a diákok a téren találkoznak, de a környéken élőknek is kényelmes pihenési lehetőséget biztosít az új környezet.

A Lovassy László utca és a Szűz utca között átépült a vízvezeték, továbbá a Fővárosi Gázművek saját beruházásában a Szűz utca–Tavaszmező utca csomópontban felújította az elöregedett gázvezetéket is.

A kerékpárosokra tekintettel az egyetem épülete mellé 6 állásos kerékpártárolót állítottak fel. Valamint egy Tavaszmező utcai kávézó felajánlott további kerékpártárolókat, amelyek szintén a helyükre kerültek már. A Tavaszmező utca Horváth Mihály tér és Koszorú utca közötti szakaszának felújítása teljesen önkormányzati forrásból, összesen 193 millió forintból valósult meg. A 3000 m2 –es terület több mint fele lett sétálóutca, átépítése pedig alig 2 és fél hónapot vett igénybe. A zöld felület is több lett, 20 fát és cserjéket is ültettek. De elhelyeztek 8 padot és 8 szemetest is, valamint megújult a közvilágítás, 17 új kandelábert helyeztek el, valamint egy XX. század eleji, korhűen felújított kandeláber oszlopot. Az oszlopot, lámpatesttel együtt, az ELEKTRON IMMO-PLUS KFT. ajándékozta a kerületnek.

A Tavaszmező utca folytatása, a Koszorú utca és Mátyás tér közötti szakasz a MNP II. program keretén belül valósul meg, a Mátyás tér felújításával együtt. A munkálatok már e is kezdődtek. De addig is érdemes megnézni a megújult utcát.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben