Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Üzleti Klub helyi vállalkozásoknak

Józsefvárosban érhető el a legkedvezőbb vállalkozói hitel Budapesten

2016. február 23. kedd

A Horánszky utcai H13 Diák és Vállalkozásfejlesztési Központban rendszeresen megtartott Józsefvárosi Üzleti Klubon február 23-án két témában tájékozódhattak az érdeklődők: Egry Attila alpolgármester a kerületet érintő aktualitásokról és az idei költségvetésről, Szolnoki Szabolcs, a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány munkatársa pedig a Budapest Mikrohitel Programról tartott előadást.

Egry Attila előadásában Józsefváros februárban elfogadott 2016-os költségvetését ismertette. Rámutatott, hogy a stabil, kiegyensúlyozott büdzsének köszönhetően folytatódnak a korábbi években megkezdett, a kerület megújítását célzó programok. Mint mondta, Józsefváros a fejlesztésekre szánt keretösszeg mellett további 450 millió forintos működési többlettel rendelkezik, melyet szintén fejlesztésekre és beruházásokra fordít az önkormányzat. 

Az alpolgármester hangsúlyozta: idén 504 millió forint áll rendelkezésre társasházak felújítására, sor kerül a Corvin Sétány Program utolsó – főleg közterületi megújításokat célzó ütemére –, amelynek költsége nagyságrendileg 600 millió forint, megemlítette a Százados úton a régi, elavult épület helyén 300 millió forintból létesülő új önkormányzati óvoda építését, valamint a Trefort utcai házi gyermekorvosi rendelők Gutenberg térre költözését célzó programot is. Összegzésül hozzátette: egy nagyon sikeres év lehetősége áll Józsefváros előtt.

Ezt követően Szolnoki Szabolcs, a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány munkatársa Budapest legkedvezőbb vállalkozói hitelkonstrukciója címmel ismertette azt az előnyös kamatozású fővárosi kisvállalkozásoknak nyújtott pénzügyi szolgáltatást, amely – a Józsefvárosi Önkormányzat kamattámogatásának köszönhetően – legkedvezőbben kerületünkben érhető el Budapesten.

Kiemelte: a józsefvárosi székhelyű, működő és életképes üzleti tervvel rendelkező mikrovállalkozások akár 2,4 százalékos kamattal is igényelhetnek hitelt.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben