Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Fókuszban a népi játék és néptáncoktatás

Szakmai továbbképzésen a józsefvárosi pedagógusok

2016. március 07. hétfő

Március 4-én zsúfolásig megtelt a Deák Diák Általános Iskola harmadik emeleti tornaterme a kerületi óvodákban és iskolák alsó tagozataiban tanító pedagógusokkal. Az „Így tedd rá” elnevezésű képzésre érkeztek, ahol betekintést nyerhettek a népi játékok és néptánc elméleti hátterébe és gyakorlati oktatásába.

Hollikné Lukács Marianna, a Napraforgó Egyesített Óvoda Tesz-Vesz Tagóvodájának intézményvezetője pályázott arra a lehetőségre, hogy az „Így tedd rá” elnevezésű képzést megismerhessék Józsefvárosban. „A képzés bemutatójára minimum ötven pedagógust kellett meghívni, de sajnos mi nem rendelkezünk akkora tornateremmel, amelyet a továbbképzés igényel. A Deák Diák Általános Iskola biztosította számunkra a helyszínt” – mondta el az óvodavezető.  

Farczádi Bencze Tamás, a Deák Diák igazgatója szerint a józsefvárosi intézményeknek segíteniük kell egymást, ezért számára természetes volt, hogy felajánlja az iskola tornatermét a képzés helyszínéül. 

Nagy Ágnes konduktor óvodapedagógus, az „Így tedd rá” képzés oktatója elmondta, hogy olyan tudást szeretnének átadni a józsefvárosi kollégáiknak, amelyeket a mindennapok során is tudnak alkalmazni. Mint mondta, az a céljuk, hogy a népi játékokat és a néptáncot a XXI. században is oktassák a pedagógusok a gyermekek számára. 

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben