Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Átadták a megújult népkonyhát

Tű helyett már ételt osztanak a Kék Pont régi irodájában

2016. március 10. csütörtök

Háromszoros alapterületen, megújult belső térrel és emelt adagszámmal fogadja a rászoruló étkezőket márciustól a Magdolna utcai népkonyha. Az átalakított, felújított és modernizált helyiség a régi népkonyha és a szomszédjában lévő, a kábítószer-fogyasztóknak tűt osztó Kék Pont Alapítvány által korábban használt irodahelyiség egybenyitásával nyerte el mostani formáját.

Mint arról korábban beszámoltunk, 2015 júniusában döntött úgy a Józsefvárosi Önkormányzat Képviselő-testülete, hogy az idei évtől a népkonyhán kiadott ételek számát 320-ról 350 adagra növeli és a Magdolna utcai helyiség alapterületét háromszorosára kibővíti.

A munkák befejeztével márciustól megújult környezet várja a népkonyhai és a szociális étkeztetésben részesülő lakosokat, akik elvihetik, vagy akár helyben is elfogyaszthatják ebédjüket, így megkímélve pénztárcájukat a csomagolási költség megfizetésétől.

Az átalakítás során a 35 m2-ről 104 m2-re kibővített helyiség új burkolatokat és fűtési rendszert, valamint modern nyílászárókat kapott, átalakították a vizesblokkokat és egy iroda is kialakításra került. A felújításokra közel bruttó 11 millió forintot fordított az önkormányzat és a népkonyha megnövekedett forgalmát figyelembe véve egy fővel nőtt az ott dolgozók száma is.

Új funkciót nyert a Kék Pont régi irodája 

Sára Botond, Józsefváros alpolgármestere az intézményben tett látogatása során hangsúlyozta: fontos, hogy egy modern népkonyha szolgálja ki a rászoruló étkezőket, és külön örül annak, hogy végre hasznos szociális funkciót kapott a népkonyhához csatolt épületrész is.

Mint mondta: a Kék Pont korábbi irodája ma a népkonyha étkezőrészéül szolgál, így a helyiségben, ahol korábban tűket osztottak drogosoknak, ma ételt kapnak a rászorulók.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben