Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

A legtehetségesebb fiatalokat keresik

Állásbörze az Óbudai Egyetemen

2016. március 23. szerda

Tizennyolcadik alkalommal tartanak állásbörzét az Óbudai Egyetemen. A kétnapos esemény az egyetem józsefvárosi és óbudai karain március 22-23-án, kedden és szerdán zajlik. A Népszínház utcai Bánki Donát Gépész és Biztonságtechnikai Mérnöki Karon Sára Botond alpolgármester köszöntötte a kiállító cégeket és az érdeklődőket.

A börzére kitelepült cégek munkalehetőséget kínálnak a friss diplomásoknak és gyakorlati tapasztalatot a hallgatóknak. A kiállítóknak így alkalmuk van közvetlenül kapcsolatot teremteni a fiatal szakemberekkel, lehetőségük nyílik a bemutatkozásra, állásajánlataik ismertetésére. Az érdeklődők ugyanakkor tájékozódhatnak a cégek által nyújtott lehetőségekről és az általuk támasztott elvárásokról.

Sára Botond alpolgármester köszöntőjében elmondta, hogy a foglalkoztatáspolitika ugyan kormányzati feladat, de a kerületi önkormányzat is számos eszközzel él, hogy a munkakeresők helyzetét javítsa. A kerületi programok közül kiemelte a Kesztyűgyárban tartott állásbörzéket, az önkormányzati cégeknél való gyakornoki lehetőségeket, a – fiatal vállalkozókat segítő – H13 Diák és Vállalkozásfejlesztési Központot illetve a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Központtal együtt nemrég indított mikrohitel programot. „Józsefvárosban az elmúlt 5 évben 30 százalékkal csökkent a regisztrált álláskeresők száma” – hangsúlyozta az alpolgármester.

Prof. Dr. Rajnai Zoltán, a kar dékánja közölte, hogy 38 cég állított ki standot, és a két nap alatt körülbelül 1500 hallgató keresi fel a börzét. A dékán kitért arra is, hogy az Óbudai Egyetem a gépész és mechatronikai képzésben az ország legjobbjai között van, az innen kikerülő hallgatók pedig magas szintű gyakorlati képzettségük miatt keresettek a cégek körében.

A börzén kiállítóként megjelent – többek közt – az AUDI Hungária, a MERCEDES Magyarország, a Procter&Gamble, a CONTINENTAL Magyarország, sőt, a Belügyminisztériumhoz tartozó Nemzetbiztonsági Szakszolgálat is keresett a magyar kibertér biztonságáért felelős információbiztonsági szakértőket.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben