Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

200 csomag tartós élelmiszer a rászorulóknak

Húsvéti adományosztás Józsefvárosban

2016. március 23. szerda

Ötödik alkalommal szervezte meg a Katolikus Karitász a Tartós szeretet nevű akciójában a nagyböjti élelmiszerosztást. Idén országosan 186 tonna tartós élelmiszer gyűlt össze, amelyből március 23-án 200 csomagot Józsefvárosban, a szervezet Lujza utcai elosztó központjában vehettek át a rászorulók.

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia március elején hirdette meg a templomokban a nagyböjti tartós élelmiszergyűjtést, amelyben arra kérték a híveket, hogy ezúttal élelmiszeradománnyal segítsék a rászorulókat. Az egyhetes gyűjtési időszak alatt 186 tonna élelmiszer jött össze, amelyeket a templomokon kívül gyűjtőpontokon is le lehetett adni. Ezeket az önkéntesek rendszerezték, csomagolták és osztották szét 25 ezer családnak húsvét előtt.

Écsy Gábor atya, a Katolikus Karitász országos igazgatója kérdésünkre elmondta: Józsefvárosban 200 csomagot osztottak ki a környéken élő rászorulók között. „A segítség igényléséhez először a karitász központokban kell jelentkezni, ahol igazolni is kell, hogy valóban rászoruló az illető – fogalmazott Écsy Gábor.” A Katolikus Karitász akcióihoz bárki csatlakozhat akár önkéntes munkával, akár azzal, hogy felhívja a szervezet 1356 adományvonalát, így 500 forinttal támogathatja a rászorulókat. 

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben