Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Játék és tanulás egyszerre

Természetfotós játszótér nyílt a Füvészkertben

2016. március 25. péntek

Március 24-én, csütörtökön adták át ünnepélyes keretek között a Füvészkert új játszó és oktató eszközét, a mYnestet. Az építmény egyszerre mászóka és madárles, tehát a legkisebbek játék közben szoknak hozzá az állatok közelségéhez. A fejlesztés célja, hogy gyermekek a televízió és a számítógép elől visszataláljanak a természet valódi értékeihez.

A mYnest a játszótérépítéssel foglalkozó Nádland csapata és Máté Bence, a világhírű természetfotós közös munkájának gyümölcse. Az eszköz egy zárt madárles, amit egy belülről üvegként, kívülről tükörként működő detektívüveggel szereltek fel, hogy a madarak ne vegyék észre a fotóspalántákat. A madárles teljesen vízhatlan, fűthető és mászófal vagy létra segítségével lehet rá feljutni. A torony kiegészíthető hintával és erkéllyel is, az aljában pedig egy homokozó is helyet kapott, hogy a kicsik a leskelődésen kívül játszhassanak is. 

Dr. Orlóci László, a Füvészkert igazgatója kiemelte, hogy intézményük folyamatosan igyekszik olyan programokat szervezni és olyan lehetőségeket biztosítani, amelyek több gyermeket vonzanak a Füvészkertbe. „Meg kell szólítani azt a korosztályt, amelytől a jövőnk függ, úgy kell nevelni őket, hogy szeressék és becsüljék a természet értékeit. ” Az igazgató lapunknak azt is elmondta, hogy terveznek egy még nagyobb mYnestet, amely több gyereket tudsz egyszerre befogadni.

Lukács József, az eszközt megálmodó Nádland Kft. ügyvezetője köszönetet mondott Máté Bencének és a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesületnek a sok segítségért, amit a mYnest megalkotása közben nyújtottak.

A madárles teljes egészében a Nádland Kft. finanszírozásával épült meg, és egyelőre egyedi darab. Az ügyvezető azonban reméli, hogy hamarosan több is épül majd, és egyre nagyobb lesz az igény, hogy a legkisebbeket játékos módszerekkel hozzák közel a természethez.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben