Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Előkelő eredmények az országos kompetenciamérésen

Jól teljesített a Deák Diák

2016. április 13. szerda

A hatodik és nyolcadik évfolyamos eredmények alapján a józsefvárosi általános iskolák közül a Deák Diák Általános Iskola érte el a legjobb eredményeket az Országos Kompetenciamérésen. Farczádi Bencze Tamás igazgató lapunknak elmondta: az iskola átlageredményei az országos és a budapesti átlag fölött vannak.

Az iskola diákjai minden évben jó eredményt érnek el a méréseken. A sikerekhez nagyban hozzájárul, hogy jól képzett nevelőtestület foglalkozik a gyermekekkel, több pedagógus komoly szakmai díjat tudhat magáénak – fűzte hozzá az igazgató. Azt is kiemelte, hogy a tapasztalt pedagógusok által használt módszertani eszköztárról folyamatosan tartanak továbbképzéseket az ország számos iskolájában, és szoros az együttműködésük a pedagógusképző felsőoktatási intézményekkel is. Az iskola több tanára jelenleg is tanít főiskolákon, egyetemeken. 

Az iskola legtehetségesebb diákjai minden évben egy jutalomkiránduláson vehetnek részt. Ezzel kapcsolatosan Farczádi Bencze Tamás elmondta, hogy a legügyesebbek idén egy minisztériumi pályázatnak köszönhetően külföldön tölthetnek el pár napot. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma a Határtalanul programokhoz kapcsolódóan, országosan 23 intézményt támogat abban, hogy diákjaik és kísérő tanáraik 2-3 napos külföldi tanulmányúton vegyenek részt. Ebben a programban a Deák Diákosok is részt vehetnek. 

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben