Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Olimpiai bajnokokkal a kerületi sportéletért

2009. december 11. péntek

December 8-án immáron harmadik alkalommal gyűltek össze a helyi sportélet vezetői Zentai Oszkár ifjúsági és sporttanácsnok meghívására a Józsefvárosi Önkormányzatban.

Az esemény vendége volt Balogh Gábor többszörös világbajnok öttusázó, aki a magyar sport helyzetéről beszélt. Balogh Gábor kiemelkedő sportpályafutását követően az utánpótlás nevelés területén dolgozik, keresi a legjobb megoldási lehetőségeket a jövő magyar sikeriért. 

A rendezvényen mutatkozott be hivatalosan Fábián László olimpiai bajnok, aki nemrég tölti be az Orczy Park igazgatói tisztségét.

Röviden ismertette terveit a park felvirágoztatására. Napirenden volt a "Józsefvárosi Sportágválasztó" nagyrendezvény elképzelésének ismertetése. A jelenlévők egybehangzóan üdvözölték az esemény megrendezését, részvételükről biztosították a szervezőket, többen aktív segítségüket is felajánlották. 

"Fontos, hogy minél több sportággal ismerkedhessenek meg a fiatalok, hogy mindenki megtalálhassa a neki leginkább megfelelőt. A sikerélmények, a csapathoz tartozás, a mozgás szeretete egy életen át elkíséri az embert. Feladatom, hogy az önkormányzat minél többet tegyen ennek érdekében. Fábián Lászlóban erős partnerre találtam ehhez, ő már az első alkalommal, amikor felvettem egy sportágválasztó rendezvény elképzelését támogatta az ötletet és felvállalta a feladatot. Számítunk szakértelmére és elhivatottságára." - mondta Zentai Oszkár sporttanácsnok.

A Józsefvárosi Önkormányzat az elmúlt két évben több jelentős lépést a kerület sportéletének javítására, az egészséges életmód népszerűsítésére. 2007-től rendszeresen tornáztatják a kerületi ovisokat a Szentkirály utcai tornateremben, létrejött a kerületi sporttanács, a józsefvárosi sportolók támogatásának pályázati lehetősége. Tavaly az Orczy park felújításának keretében három sportpályát újított fel az önkormányzat, és az elmúlt két évben további négy iskolai sportudvart épített. 2010-ben 200 millió forint értékű sport- és szabadidős beruházások várhatóak Józsefváros legnagyobb parkjában, az Orczy-parkban. 

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben