Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

V. Bánki LEGO Nap

Játszva tanulhattak az óvodások, középiskolások és egyetemisták

2016. április 19. kedd

Játékos formában mérhette össze tudását több középiskolai és egy egyetemista csapat az ötödik alkalommal megrendezett Bánki Lego Napon, az Óbudai Egyetem Népszínház utcai épületében. A Bánki Donát Gépész és Biztonságtechnikai karon évről évre LEGO robotok programozásában versenghetnek a résztvevők.

A helyszínen megírt számítógépes program segítségével egy targonca formájú robotot kellett mozgatniuk a csapatoknak úgy, hogy közben annak különböző feladatokat kellett teljesítenie a pályán, erre mindössze négy óra állt rendelkezésre. A pontozás során a feladatok elvégzését, a gyorsaságot és a megírt programot értékelték – mondta Kiss Gábor, a zsűri tagja.  Az Óbudai Egyetem docense hozzátette: a korábbi évek tapasztalatai szerint azok a diákok is sikeresen teljesítenek, akik semmilyen programozási előismerettel nem rendelkeznek.

„A rendezvény célja egyrészt, hogy kiépüljön egy hosszú távú kapcsolat az egyetem és a középiskolák közt, másrészt a tudás elmélyítése” – hangsúlyozta az Óbudai Egyetem dékán-helyettese. Rácz Pál kiemelte: szeretnék, hogy a tehetséges középiskolások az Óbudai Egyetem falai közt folytassák tanulmányaikat.

A szervezők a kisebbekre is gondoltak: amíg a „nagyok” versenyeztek, az óvodások megnézhették egy LEGO robot elkészítését, majd ki is próbálhatták azt.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben