Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

A Dankó utcából egy londoni ringbe

Profi lett a józsefvárosi ökölvívó

2016. április 20. szerda

Sipos Mihály, a Szelídek Tanodájának vezetője, egykori ökölvívó nagy fába vágta a fejszéjét. Elhatározta, hogy nem hagyja magukra a csellengő gyermekeket, hasznos elfoglaltságot keres nekik. A sport révén önbizalmat ad a fiataloknak, akik csak akkor jelenhetnek meg az edzéseken, ha megfelelő eredményt érnek el az iskolában is.

Sipos Mihály nem titkolt célja, hogy minél több fiatalnak nyissa fel a szemét annak érdekében, hogy megkeressék az életcéljukat. „Hozzánk, a Lakatos Menyhért Általános Iskola és Gimnázium tornatermébe körülbelül 15-20 fiatal jár rendszeresen ökölvívó edzésre. Vannak itt romák, és nem romák, sőt, még külföldi gyerekek is látogatják az edzéseket. Eredményeink egyre szembetűnőbbek: van olyan ökölvívónk, aki már egy profi klubhoz szerződött el” – emelte ki Sipos Mihály.

Szabó Zoltán két hete vívta első profi mérkőzését Londonban. A Dankó utcában élő fiatal szerint Sipos Mihály segítsége nélkül nem jutott volna el idáig. „Úgy érzem, elértem életem célját, minden álmom az volt, hogy profi szerződést kapjak. A londoni mérkőzést egyhangú pontozással megnyertem, és várom a következő mérkőzést” – hangsúlyozta az ifjú tehetség.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben