Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Az alkotások tereinket díszítik majd

Környezetvédelmi rajzpályázat A Föld napja alkalmából

2016. április 22. péntek

Kíváncsi és izgatott gyermekekkel telt meg pénteken délelőtt a Józsefvárosi Önkormányzat díszterme, ahol az „Így védem a környezetem” elnevezésű rajzpályázat díjkiosztó ünnepségét tartották. Az önkormányzat által kiírt megmérettetésre több mint 200 alkotást küldtek kerületi óvodások és iskolások, a legszebben sikerült művek készítői Sára Botond alpolgármestertől vehették át az elismeréseket. 50 alkotás a jövőben Józsefváros felújított tereit fogja díszíteni.

A Föld napja alkalmából írta ki a Józsefvárosi Önkormányzat „Én így védem a környezetem” címmel rajzpályázatát, amelyre kerületi óvodások és iskolások küldték el alkotásaikat. Mintegy 200 pályamű érkezett: rajzok, plakátok, festmények, köztük olyanok is, amelyeket egy-egy óvodás csoport közösen, gondozójával, nevelőjével együtt alkotott. A művek a legkülönbözőbb technikával készültek, és volt olyan kis alkotógárda is, amely egy különleges akváriumot készített. 

„Sok szép munka érkezett egy fontos témában, aminek személy szerint is nagyon örülök. A környezet védelme kiemelten fontos feladat, amely végig fogja kísérni életeteket” – mondta az összegyűlt gyermekeknek és kísérőiknek Sára Botond, Józsefváros alpolgármestere. A 10 díjazott pályaművel együtt összesen 50, a pályázatra érkezett – táblákra kinagyított – alkotás a jövőben Józsefváros felújított tereit fogja díszíteni.

A nagycsoportos Szilvási Lili a Napraforgó Egyesített Óvoda Kincskereső Tagóvodájába jár, és mint kérdésünkre elmondta, két rajzzal is pályázott. A Lilit elkísérő óvónő, Zsigmondné Nercz Ágnes hozzátette, hogy az óvodában hagyományőrző programjuk keretében a gyermekekkel A Föld napja alkalmából egy kis kiállítást is rendeztek, napközben pedig virágokat is ültettek.

A Molnár Ferenc Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskolából hat kisdiák is elismerésben részesült. Tóth Ágnes pedagógus kérdésünkre elmondta, az alkotások rajzóra keretében készültek az iskolában, születtek egyedi és közös művek is. 

A díjazottak egy kis képeslapkönyv, színes ceruzák és némi édesség mellett családi állatkerti belépőket vihettek haza szép munkáik elismeréseként. A pályázatra érkezett 50 rajzról az önkormányzat nagyméretű táblákat készíttetett, amelyeket napközben helyeznek ki Józsefváros felújított tereire.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben