Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Újabb számítógépek és kamerák

Kiemelkedő informatikai fejlesztés a rendőrségen

2010. december 08. szerda

Újabb informatikai eszközöket kapott a BRFK Józsefvárosi Rendőrkapitánysága a kerülettől. A nagy összegű fejlesztéssel a kerületben dolgozó rendőrök új számítógépeket és digitális kamerákat kaptak. A VIII. kerületi rendőrség meglehetősen rossz felszereltséggel bír, ennek leküzdésében segít Józsefváros vezetése.

A kapitányság 49 számítógépet kapott a hozzájuk tartozó kiegészítőkkel, valamint 4 digitális fényképezőgépet, egy videokamerát és memóriakártyákat. A Józsefvárosi Önkormányzat vezetése szeretné a fejlesztésekkel előségetíeni a hatékonyabb munkát a kerületi rendőrségen.

Az ősszel átadott számítógépeknek köszönhetően a kapitányság munkaállomásainak harmada újult meg, de a fejlesztés jövőre folytatódik. A régi gépek nagy része szinte alkalmatlan volt a rendszeres és biztonságos munkavégzésre, ami akadályozta a hatékony működést. 

Az önkormányzatnak írt 2009-es rendőrségi beszámoló szerint „a kapitányságon sok olyan számítógép található, amely a munkavégzés szempontjából éppen csak elfogadható minőségű, ezek folyamatos cseréje elengedhetetlen feladat.” Hangsúlyozták továbbá azt is, hogy ha ez rövid időn belül nem történik meg, akkor a működésben komoly zavarok léphetnek fel.

A beszámoló kapcsán döntött úgy a kerület vezetése, hogy támogatást nyújt a rendőröknek. Kocsis Máté, Józsefváros polgármestere az elmúlt hónapokban többször hangsúlyozta: drasztikus fellépésre van szükség a bűnözőkkel szemben. Hozzátette: szeretné, ha a VIII. kerületben csak a bűnözőknek kellene félniük. Ennek megvalósításához járul hozzá az önkormányzat a több millió forintos eszközvásárlással.

Az elmúl közel egy évben számos fejlesztés történt a kerületben, amely szintén a közbiztonság javítását szolgálja. Nyáron új járőrautót kaptak a kerületi rendőrök az önkormányzattól, a Belügyminisztérium pedig két régebbi járőrautót újabbra cserélt. Ezen kívül már a nyáron 5 számítógépet kapott a kerületi kapitányság, de folyamatban van a kerületi térfigyelőkamera rendszer bővítése is. Szeptemberben pedig megkezdte működését a Mozgó Közbiztonsági Pont, amellyel nem csak a közbiztonságot kívánják javítani, hanem a gyakoribbá teszik a járőrök és a lakosság közötti kapcsolatot.

Józsefváros közbiztonsági helyzete az elmúlt időszakban jelentős mértékben javult, ami alapvetően a rendőrség bűnüldöző, bűnmegelőző tevékenységének, továbbá az Önkormányzat és a BRFK VIII. kerületi Rendőrkapitányság szoros együttműködésének köszönhető.  

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben