Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Adomány a gyermekkori leukémia gyógyítására

Újabb segítség a Heim Pál Kórház kis betegeinek

2016. május 05. csütörtök

Az Együtt a Leukémiás Gyermekekért Alapítvány immár hagyományosan, évente két alkalommal 24 millió forint adományt ad át a Magyar Gyermekonkológiai Hálózatnak. A május 4-én felajánlott összeget nyolc egészségügyi intézményben ezúttal is a gyermekkori leukémia gyógyítására fordítják. A Józsefvárosban található Heim Pál Gyermekkórház 3 millió forintot kapott.

Fodor Zsuzsa, az Együtt a Leukémiás Gyermekekért Alapítvány kurátora elmondta, hogy évente két alkalommal adnak át 24 millió forint adományt a Magyar Gyermekonkológiai Hálózatnak, amelyet főleg cégek és magánszemélyek felajánlásából gyűjt össze a civil szervezet. „Nagyon boldogok vagyunk, hogy évről évre biztosítani tudjuk ezt a támogatást a Hálózat számára" – fűzte hozzá Fodor Zsuzsa.

Dr. Kriván Gergely, a Magyar Gyermekonkológiai Hálózat elnöke nagyon hálás az újabb támogatásért. „A most kapott összeget a korábbiakhoz hasonlóan nyolc gyógyító központ kapja meg, az egészségügyi intézmények többsége pedig új orvosi műszereket fog vásárolni belőle” – emelte ki az elnök.

Dr. Péter György, a Heim Pál Kórház Onko-hematológiai Osztály főorvosa szerint a civil adományok nélkülözhetetlenek az egészségügy fejlesztésében. „A most kapott hárommillió forintból az osztályunkon már működő betegellenőrző monitorrendszert fogjuk bővíteni, szeretnénk két új készüléket vásárolni” – hangsúlyozta a főorvos.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben