Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Figyeljünk a környezettudatosságra!

Józsefvárosban hétfőnként gyűjtik össze a zöldhulladékot

2016. május 06. péntek

A Fővárosi Közterület-fenntartó Nonprofit Zrt. (FKF) tavasz óta szállítja el a főváros kerületeiben a zöldhulladékot, melyet összegyűjtés után komposztálnak. Ehhez az idei évtől újfajta, biológiailag lebomló zsákokat helyeztek forgalomba, amelyeket kerületünkben - összesen két körzetből - mindig hétfői napon visznek el.

A lehullott falevelek, ágak összegyűjtésekor, fűnyíráskor is fontos, hogy odafigyeljünk a környezettudatosságra, és a zöldhulladék-gyűjtést válasszuk. Ugyanis az így begyűjtésre kerülő zöldhulladék komposztálás után újra visszakerül a természetes körforgásba. A zöldhulladék-gyűjtő zsákba semmiképpen se tegyünk fenyő- és tujaféléket, vagy diófalevelet és gallyakat, ugyanis az előbbiek magas gyanta-, az utóbbiak magas olaj- és mérgezőanyag tartalmuk miatt nehezítik a komposztálás folyamatát. Továbbá ügyeljünk rá, hogy a zsákba csak és kizárólag zöldhulladék kerüljön.

Az társaság 2015. december 31-ig a "hagyományos" FKF logós műanyag zsákokban szállította el a zöldhulladékot. A fölöslegessé vált polietilén gyűjtőzsákok  május 31-ig visszaválthatóak, vagy a lakosság kommunális hulladékot helyezhet ki bennük.

Az új, biológiailag lebomló 100 l-es zöldhulladék-gyűjtő zsák a lakosság számára 320 Ft/db áron elérhető az Ecseri Úti Központi Ügyfélszolgálati Kirendeltségen, a Budai Ügyfészolgálati Központban, továbbá a hulladékgyűjtő udvarokban (kerületünkben a Sárkány u. 5. szám alatt). A készlet feltöltése folyamatosan történik, a nagy érdeklődésre való tekintettel érdemes telefonon érdeklődni a rendelkezésre álló mennyiségről.

Józsefvárosban a következő két körzetből gyűjtik össze a kikészített zöldhulladékot:

Üllői út - Orczy út – Vajda Péter utca – Könyves Kálmán körút által határol terület  és Asztalos Sándor út – Kerepesi út – Hungária körút – Salgótarjáni utca által határol terület.

További információt a Fővárosi Közterület-fenntartó Nonprofit Zrt. weboldalán találnak,  telefonon pedig a 06-40/353-353 ügyfélszolgálati számon érdeklődhetnek.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben