Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Tovább javulhat Józsefváros közbiztonsága

Újabb térfigyelő kamerákat telepítenek a Százados negyedbe

2016. június 13. hétfő

További térfigyelő kamerákkal bővül az ország egyik legmodernebb, 180 kamerával ellátott térfigyelő rendszere – döntött a képviselő-testület június 2-ai ülésén. A Józsefvárosi Önkormányzat lakossági és szakmai egyeztetéseket követően határozott arról, hogy a MÁV-telepre építi ki az újabb négy kamerát.

A józsefvárosi térfigyelő kamerák az elmúlt években számtalan esetben bizonyították hatékonyságukat. Segítségükkel több esetben sikerült bűncselekményt, szabálysértést felderíteni, nem beszélve arról, hogy a bűnmegelőzésben is óriási szerepük van. A lakossággal és a közbiztonsági szervekkel való egyeztetéseket követően, ezentúl a MÁV-telep lakóinak a biztonságát is kamerák őrzik majd a Szemafor utcában, a Tbiliszi téren és a Salgótarjáni utcában is.

„A városrész a korábbi jogi rendezetlenségek miatt kimaradt a térfigyelő rendszer bővítéséből és fejlesztéséből, most, a helyzet rendeződése után ez lehetővé vált. Az itt lakók régóta vártak erre és örülnek az új kameráknak” – mondta el lapunknak Sára Botond, Józsefváros alpolgármestere. 

Mint azt korábban megírtuk, 2014-ben a Józsefvárosi Önkormányzat a Belügyminisztériumtól mintegy 220 millió forintos vissza nem térítendő támogatást nyert el, amelyet 73 millió forint önerővel egészítettek ki, így összesen 293 millió forintból valósulhatott meg az ország legnagyobb kamerarendszer-fejlesztése. Az addigi 115 kamerával működő rendszert ennek köszönhetően 180 új, modern kamera váltotta fel. A kamerák képét a VIII. kerületi rendőrkapitányság monitorszobájában rendőrök és közterület-felügyelők napi 24 órában követik. 

A kamerarendszer más közbiztonsági intézkedések mellett jelentősen hozzájárult ahhoz, hogy növekedett a józsefvárosiak biztonságérzete. 

Az új térfigyelő kamerákat az alábbi helyszínekre telepítik:

1.) Szemafor utca - Tbiliszi tér kereszteződése

2.) Hungária krt. - Tbiliszi tér kereszteződése 

3.) Salgótarjáni utca 7. 

4.) Salgótarjáni utca - Szemafor utca kereszteződése  

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben