Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Nyári tábor a Kesztyűgyárban

A szünidőben sem maradnak meleg étel nélkül a gyermekek

2016. június 21. kedd

Múlt héten megkezdődött a vakáció, melynek ideje alatt az elmúlt évekhez hasonlóan idén is lesznek nyári táborok a józsefvárosi gyermekeknek a Kesztyűgyár Közösségi Házban, akik a szomszédos épületben, a Lakatos Menyhért Általános Iskola és Gimnázium ebédlőjében naponta egyszer meleg ételt kapnak. A kerületben a gyermekek kétharmada egész évben ingyen étkezik, az önkormányzat emellett ezer hátrányos helyzetű kisgyermek számára biztosít a szünidő minden napján meleg ételt.

A szünidei étkeztetésre minden korábbinál magasabb összeget, 38 millió forintot költünk idén Józsefvárosban – mondta el Sára Botond alpolgármester a költségek kapcsán.

„Így a múlt héten elkezdődött vakáció idején sem maradhat egyetlen rászoruló gyermek sem éhesen a kerületben.

Ez nagy segítséget jelent a legnehezebb helyzetben élő józsefvárosi családoknak” - tette hozzá Sára Botond. A térítésmentes étkezést azok a családok vehetik igénybe, akik rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülnek.

Balogh István Szilveszter önkormányzati képviselő a vakáció előtti napokban ellátogatott a Lakatos Menyhért Általános Iskola és Gimnáziumba. Elmondta, hogy a kormány kilencmillió forintos támogatásán túl, a kerületi önkormányzat huszonkilencmillió forinttal járul hozzá ahhoz, hogy a szünidők alatt is díjmentesen étkezhessenek a rászoruló bölcsődések, óvodások és iskolások.

„Józsefváros Önkormányzata mindent megtesz annak érdekében, hogy egyetlen gyermek se maradjon meleg étel nélkül a szünidők időszaka alatt sem” – hangsúlyozta a képviselő.

Kis Edit, a Lakatos Menyhért Általános Iskola és Gimnázium igazgatója elmondta, hogy már felkészültek a nyári szünidőben érkező gyermekek fogadására. „Az idei nyári tábort a Kesztyűgyár Közösségi Házban tartják meg, és a résztvevők a mi ebédlőnkben fogják megkapni a napi egyszeri meleg ételt.

Továbbá a nyári szünet összes napján díjmentes ebédet kaphat az, aki rendszeres gyermekvédelmi támogatásban részesül, és igényelte ezt a szolgáltatást. Nagy örömünkre szolgál, hogy megújult iskolánk konyhai részlege, így sokkal szebb körülmények között dolgozhatnak a kollégáink” – tette hozzá az igazgató.

Az önkormányzat gondoskodik a rászoruló gyermekekről

Mint korábban megírtuk, a kerületi önkormányzat 2016-ban a törvényben előírtnál több – a nyári szünet alatt kötelező 43 helyett 55 –, egész évben 70 munkanapon biztosít meleg ebédet a józsefvárosi gyermekeknek. Fontos, hogy a szülőnek az önkormányzat Családtámogatási Irodájánál kérelmeznie kell a szünidei étkezést, ahol a jegyző által megállapított rászorultságot is ellenőrzik. Az étkeztetések helyszíne bölcsődei szünidő alatt a Józsefvárosi Egyesített Bölcsőde székhelye (Szigetvári u. 1), óvodai szünidő alatt a Napraforgó Egyesített Óvoda székhelye (Tolnai Lajos u. 7-9.), iskolai szünidő esetén pedig a Lakatos Menyhért Általános Iskola és Gimnázium (Bauer Sándor u. 6-8.).

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben