Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Lakossági fórum

A Közszolgálati Egyetem várja a lakosság észrevételeit

2016. június 22. szerda

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) a lehetőségekhez képest igyekszik a lehető legtöbb fát megmenteni a Ludovika Campus-projekt során – hangzott el az egyetem által szervezett lakossági fórumon múlt héten, kedden az Orczy úti kollégiumban. Az intézmény tovább szeretné folytatni a lakossággal történő párbeszédet, amelynek célja a beruházással kapcsolatos folyamatos tájékoztatás, az állampolgári észrevételek összegyűjtése és közös megoldások keresése.

A legfontosabb közös feladat, hogy a beruházás megvalósítása során miként hangolhatók össze a legjobban az egyetemi képzési igények és a lakosságot szolgáló közparki funkció. Ebben a kerületi polgárok együttműködésére is számít az NKE. Ezzel párhuzamosan azonban – az érvényes hatósági engedélyek birtokában – az intézmény folytatja a Ludovika Campus beruházás építési munkálatait.

A fórumon is  elhangzott, hogy az NKE a sportközpontot kivitelező Market Zrt.-vel folyamatosan vizsgálja azokat a fákat, amelyeket meg lehet tartani a beruházás során. Első körben 34 fát talált az NKE, ami megmenthető, majd a múlt héten még 18 olyan fát vizsgált felül az intézmény, amelyeket a közművek telepítése miatt kellene az eredeti elképzelések szerint eltávolítani. Ez azt is jelenti, hogy 145 kivágandó fából több mint 50-et megpróbál megmenteni az egyetem.

Az NKE a jogszabályok által előírt módon teljesíti a fák utánpótlására, illetve kompenzációjára vonatkozó kötelezettségét, de nyitott arra, hogy az állampolgárok segítségével faültetésre alkalmas helyet keressenek a kerületben. Az egyetem várja az állampolgári észrevételeket erre vonatkozóan, valamint arra is, hogy milyen, a kerületi lakosok által igénybe vehető rekreációs lehetőségeket szeretnének látni a megújuló Orczy-parkban. A javaslatokat az orczypark@uni-nke.hu email címre várja az intézmény.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben