Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Őrizetben a kábítószer-kereskedők

Nigériai férfiak árultak drogot Józsefvárosban

2016. július 06. szerda

Elfogtak és őrizetbe vettek a rendőrök egy hazánkban jogellenesen tartózkodó nigériai férfit és szintén nigériai társát, akik Józsefvárosban terjesztettek marihuánát. A fotó illusztráció.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság VIII. kerületi Rendőrkapitánysága eljárást folytat C. V. O. 31 éves, budapesti lakhellyel rendelkező nigériai állampolgár, valamint P. C. O. 28 éves nigériai állampolgár ellen kábítószer-kereskedelem bűntett miatt.

A BRFK Bűnügyi Bevetési Osztályának munkatársai július 5-én hajnalban elfogták a két férfit, akik a gyanú szerint rendszeresen árultak kábítószert Józsefvárosban. Az eljárás során a nyomozók megállapították, hogy amíg egyikük hivatalos budapesti tartózkodási hellyel rendelkezik, addig a másik nigériai férfi 2015. június 24-én nyújtott be menekültstátusz iránti kérelmet. A menekültügyi hatóság kérelmét elutasította, így P. C. O. a döntés óta jogellenesen tartózkodott hazánkban. Ruházatuk átvizsgálása során 3,7 gramm kábítószergyanús zöld növényi származékot és készpénzt találtak és foglaltak le a rendőrök.

A bűncselekménnyel összefüggésben a rendőrök elfogták és előállították H. Zsolt 24 éves román állampolgárt, valamint J. Zsolt 27 éves budapesti lakost. A nyomozók megállapították, hogy a náluk talált további 4,1 gramm marihuána a két nigériai férfitól származik. Ellenük kábítószer-birtoklás vétség elkövetése miatt folyik nyomozás.

A rendőrök a gyanúsítottakat előállították a kerületi rendőrkapitányságra. Kihallgatásukat követően a két kábítószer-kereskedőt őrizetbe vették, egyúttal előterjesztést tesznek előzetes letartóztatásuk indítványozására.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben