Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

A Múzeumkert is megújul

A Nemzeti Múzeum kaphat meg több palotanegyedi épületet

2016. július 07. csütörtök

Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtöki sajtótájékoztatóján több fővárosi beruházás mellett kitért a Nemzeti Múzeumot és a Palotanegyedet érintő döntésre is.

Mint Lázár János elmondta, a sajtótájékoztatót megelőző kormányülésen több mindenről döntöttek, egyebek mellett arról is, hogy a Magyar Nemzeti Múzeum "használatába ajánlják" a józsefvárosi Palotanegyed több épületét, úgy mint a Magyar Rádió régi székházának használaton kívüli részeit, valamint az Esterházy- és a Károlyi-palotát.

Ezek között pedig szeretnék visszaállítani, növelni a zöldfelületeket – tette hozzá. Hangsúlyozta: az erre vonatkozó fejlesztési koncepciót a Magyar Nemzeti Múzeum új vezetőjétől, Varga Benedektől várják. 

Varga Benedek korábban egy interjúban szintén kitért a Múzeumkert tervezett újjáépítésére. Akkor azt mondta: július közepén tekintik át a kertrekonstrukció ötletpályázatának eredményeit, ezt követően írják ki a tervpályázatot, majd az újjáépített kert 2018 tavaszán nyílhat meg. A parkolás biztosan megszűnik a Múzeumkertben, amelynek a mostani kettő helyett négy bejárata lesz.

Úgy kell egy modern kertet építeni, hogy az megőrizze a reformkori kertépítészetre jellemző hangulatát, és ki tudja szolgálni a hagyományosan itt megtartott nagyrendezvényeket, például a március 15-i ünnepséget vagy a Múzeumok Majálisát - jegyezte meg.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben