Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Egy délután a kultúra jegyében

Józsefvárosi idősekkel telt meg a Turay Ida Színház

2016. szeptember 19. hétfő

Több mint háromszáz józsefvárosi szépkorút hívott meg egy nagyszerű színházi előadásra a kerületi önkormányzat. A „Csak kétszer vagy fiatal” című darabot Bodrogi Gyula Kossuth- és kétszeres Jászai Mari-díjas színművész, rendező, érdemes és kiváló művész rendezte, így már elöljáróban garantálni lehetett a sikert a Turay Ida Színházban. A vasárnap délutáni eseményen jelen volt Zentai Oszkár önkormányzati képviselő, az Emberi Erőforrás Bizottság elnöke is.

„Józsefváros idősbarát önkormányzata odafigyel elődeire, és ez megnyilvánul a kultúra területén is. Rendszeresen ingyenes programokkal kedveskedünk a kerületben élő időseinknek” – mondta el Zentai Oszkár, aki szintén megtekintette az előadást. „Kiváló kapcsolatunk van a Turay Ida Színházzal, nem ez az első alkalom, amikor időseinket meginvitáljuk egy kellemes délutáni időtöltésre. Ehhez nem kell semmiféle különösebb alkalom, a tiszteletünket szeretnénk kifejezni irántuk.

A most jelenlévőket a kerületben működő, nappali ellátáshoz tartozó klubhálózaton keresztül hívtuk meg, akik nagy örömmel fogadták kezdeményezésünket” – hangsúlyozta a képviselő. Zentai Oszkár köszöntőjében tájékoztatta az időseket arról is, hogy az önkormányzat képviselő-testülete egyetért a közelgő népszavazással, és arra ösztönözte a jelenlévőket, hogy vegyenek részt a kvótareferendumon. „Büszkék vagyunk a keresztény-gyökerű, európai kultúránkra, és ezt szeretnénk megőrizni” – hangsúlyozta. 

Nagy Jánost és feleségét szintén az önkormányzat invitálta meg a színházi előadásra. „Nagyon szeretjük a kultúrát, a színházat, és nagyon hálásak vagyunk, hogy díjmentesen tekinthettük meg ezt a nagyszerű darabot. Többször voltunk már ehhez hasonló előadáson, amit az önkormányzat szervezett az időseknek” – mondta el a lapunknak a kerületben élő 76 éves férfi.

A kacagásé a főszerep a Bodrogi Gyula által rendezett, Csak kétszer vagy fiatal című vígjátékban, ami a józsefvárosiak körében is nagy sikert aratott.  A darab egy kedves, sok humorral átszőtt mese egy özvegyemberről, aki barátai és családja segítségével talál vissza az életbe. A főbb szerepekben Hűvösvölgyi Ildikó és Mikó István látható.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben