Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Hatvanöt éve él Józsefvárosban

Születésnapján köszöntötték a kilencvenéves Kovács Jánosnét

2016. szeptember 20. kedd

A hatvanöt éve Józsefvárosban élő, kilencvenéves Kovács Jánosnét köszöntötték Rákóczi úti otthonában. Az idős asszony nyugdíjba vonulásáig a Magyar Posta alkalmazottja volt, újságkihordóként rótta az utcákat. A jó egészségnek örvendő ünnepeltet Dudás Istvánné önkormányzati képviselő látogatta meg a jeles nap alkalmából.

Kovács Jánosné, Rozika néni 1926. szeptember 6-án látta meg a napvilágot a Komárom-Esztergom megyei Bajnán. Szülei mezőgazdasági munkából és állattartásból tartották fent az ötgyermekes családot.

Tizenhárom éves korától a mezőgazdasági munkák vége után minden télen egy budapesti, jómódú családnál szolgált. 1951-ben ment férjhez, ugyanebben az évben költözött jelenlegi lakhelyére, a Rákóczi útra. 1957-ben kezdett el dolgozni a Magyar Postánál újságkihordóként, egészen 1985-ig, amikor is nyugdíjba ment. Egy lánya és egy unokája szépíti meg Rozi néni életét. Szívesen nézi a televíziós szappanoperákat, de nagyon szeret a sok fotó segítségével a régi szép időkre emlékezni.

Az ünnepeltet Dudás Istvánné önkormányzati képviselő köszöntötte otthonában. „Nagyon büszke vagyok, hogy ismerhetem a mindig jó kedélyű Rozi nénit, aki a kilencvenéves múltat úgy eleveníti fel, mintha tegnap történt volna. Életével kiérdemelte tiszteletünket, amiről nem feledkezünk meg. Polgármester úr nevében egy szép virágcsokorral, és a miniszterelnök által dedikált oklevéllel köszöntöttem fel Rozi nénit, aki méltán lehet minden fiatal példaképe” – zárta gondolatait a képviselő.   

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben