Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Csillagászati alapismeretek gyerekeknek

Mobil planetárium a Deák Diákban

2016. szeptember 29. csütörtök

A Planetárium az augusztus 22-i esőzéstől beázott, így nem tud látogatókat fogadni. Ezért a Deák Diák Általános Iskola vezetői úgy gondolták, hogy ha ők nem tudnak elmenni, akkor elhoznak egy planetáriumot a gyerekeknek. A Partiscum Csillagászati Egyesület mobil sátrában előadások és filmek kalauzolták el a gyermekeket a csillagászat rejtelmeibe.

Gergelyné Szarvas Márta, a Deák Diák Általános Iskola igazgatóhelyettese elmondta, hogy a Planetáriumot ért esőkárok miatt nem tudtak a helyszínre látogatni. „Mindenképpen szerettünk volna ebben a témában előadást tartani a gyerekeknek, ezért felkerestük a szegedi Partiscum Csillagászati Egyesületet, akik szeptember 27-én ellátogattak hozzánk. Tornatermünkben egy óriási sátrat állítottak fel, amelyben előadások és filmek kalauzolták el a gyermekeket a csillagászat rejtelmeibe” – hangsúlyozta az igazgatóhelyettes. 

lllés Tibor, az egyesület elnöke elmondta, hogy 2013-ban indították útjára a Partiscum Mobil Planetáriumot azzal a céllal, hogy minél több iskolás gyerekhez eljuttathassák a csillagászati alapismereteket. „Programunkban óvodás, általános- és középiskolás diákokat látogatunk meg az ország teljes területén, a fővárostól kezdve a nagyvárosokon keresztül a legkisebb falvakig. Planetáriumunk egy 8 méteres, 60 fős befogadóképességű felfújható kupola, ahol valósághű filmek, programok segítségével elevenednek meg a Naprendszer bolygói és az Univerzum titokzatos jelenségei” - mondta Illés Tibor.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben