Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Folytatódik az ’56-os beszélgetéssorozat

H. Bodó József, a forradalom elítéltje a H13-ban

2016. szeptember 29. csütörtök

A Józsefvárosi Önkormányzat az 1956-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulóján a méltó megemlékezés érdekében színvonalas emlékprogramokat szervez. Az 1956 Józsefvárosban – ott voltunk, láttuk, átéltük című beszélgetéssorozat vendégei az események akkori szereplői, a témát kutató történészek és az azt feldolgozó művészek. Szeptember 29-én, csütörtökön 17 órától H. Bodó Józseffel, a forradalom elítéltjével, íróval beszélget Kondor Katalin újságíró a H13 Diák és Vállalkozásfejlesztési Központban.

H. Bodó József A hársfa virága című könyvében a forradalom utáni kegyetlen megtorlás áldozatainak kívánt emléket állítani. Saját sorsán keresztül bizonyítja be, mit kellett megélnie annak, aki ugyan nem akasztófán végezte, de a börtönt, a kínzásokat el kellett viselnie, méghozzá tizenévesen. A helyszínen az érdeklődők megvásárolhatják a már harmadik kiadásban megjelent művet.

A beszélgetéssorozat estjei októberben is folytatódnak, csütörtök esténként, 17 órától a H13-ban. Október 6-án Varga János és Trencsényi László, Corvin közi „pesti srácok” vendégeskednek Kondor Katalinnál. Október 13-án dr. Horváth Attila jogász, történész, a forradalom és szabadságharc neves kutatója lesz a meghívott, október 20-án pedig Kozmovszky Edina lesz a beszélgetőpartner, aki 1956. október 23-án a rádiónál beolvasta a diákság 14 pontos követelését. A programokon való részvétel ingyenes.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben