Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Prímások és zenekarok fesztiválja

Cigányvarázs harmadszor

2016. október 04. kedd

A történelmi Magyarország majd minden szegletéről érkeztek prímások, együttesek és táncosok a III. Kárpát-medencei Cigányprímások és Zenekarok Fesztiváljára. A Művészeti-Oktatási-Kulturális Közéleti Alapítvány által szervezett program gálaestjét szeptember 30-án rendezték meg az Uránia Filmszínházban.

A cigánymuzsika és a muzsikusok kerültek középpontba szeptember 29-én a Március 15. téren, ahol délután koncertekkel és cigány művészeti bemutatóval várták az érdeklődőket. A szabadtéri zenés programon a jelen és a régmúlt neves prímásait és zenészeit kortárs és archív fényképeken tekinthették meg a látogatók. A cigány hagyományok és foglalkozások bemutatója mellett az érdeklődők ízelítőt kaphattak a roma gasztronómiából is. 

A tematikus zenei fesztiválra a péntek esti Gálakoncert tette fel a koronát, amelyet immár hagyományosan az Uránia Nemzeti Filmszínházban tartottak meg. Itt egymást váltották a színpadon a kiváló muzsikusok és táncosok. Fellépett többek között a Józsefvárosi Cigányzenekar, Nova Brigitta és a Mohácsi Nemzeti Tambura Zenekar is. 

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben