Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Rendhagyó JÁSZER-ülés a Teve utcában

Vagyonvédelmi technikák a bűnmegelőzés érdekében

2016. október 04. kedd

Több budapesti kerület is átvette már és jó gyakorlatként tekint a Józsefvárosi Áldozatsegítő Szakmai Egyeztető Rendszerre (JÁSZER). A kerületünkben kidolgozott bűnmegelőzési modellprogram tagjai a tudásuk fejlesztése érdekében rendszeresen tapasztalatot cserélnek. A legutóbbi ülésüket rendhagyó módon a Rendőrségi Igazgatási Központ Teve utcai épületében tartották meg, ahol a résztvevők különböző vagyonvédelmi technikákkal is megismerkedhettek.

Zentai Oszkár, a JÁSZER elnöke, az Emberi Erőforrás Bizottság elnöke köszöntőjében kiemelte: fontos feladat elé néznek a következő időszakban is, ugyanis az eddigiek mellett újabb kerületek mutatnak érdeklődést a program iránt.

A JÁSZER elnöke elmondta azt is, hogy terveznek egy olyan ülést, amelyre azon kerületek képviselőit hívják meg tapasztalatcserére, ahol már bevezették a józsefvárosi modellprogramot. Zentai Oszkár az ülésen bejelentette: pályázatot nyújtottak be az Európai Bűnmegelőzési Díjra, amellyel sikeres elbírálás esetén lehetőség nyílik a modellprogram európai szintű megismertetésére. 

Az ülésen Olasz Tibor mérnök vagyonvédelmi technikákat mutatott be. Olasz Tibor a résztvevőkkel megismertette többek között a betörésvédelemmel ellátott ablakokat, a mozgásérzékelők elhelyezésének fontosságát, valamint a komplex távfelügyeleti rendszereket is.

Az előadó a bemutató során hangsúlyozta: már párszáz forintos vagyonvédelmi eszközökkel is sokat tehetünk annak érdekében, hogy ne törjenek be hozzánk, ne váljunk áldozattá.   

Az ülésen részt vett Molnár Gábor józsefvárosi rendőrkapitány, Kaiser József, a kerületi polgárőrök vezetője és Bajusz Ferenc, a Józsefvárosi Közterület-felügyeleti Ügyosztály vezetője is.

A képen Molnár Gábor józsefvárosi rendőrkapitány, Kaiser József, a VIII. kerületi polgárőrök vezetője és Zentai Oszkár, a JÁSZER elnöke

Emlékezetes: Budapest Főváros Kormányhivatala, a Budapesti Rendőr-főkapitányság és a Józsefvárosi Önkormányzat a TÁMOP 5.6.1. pályázat keretében közösen valósította meg a „Bűnmegelőzés és Áldozatsegítés Budapesten, Józsefvárosi Modellprogrammal” című projektet. A program ugyan már lezárult, ám Józsefváros önkormányzata a pályázat 3 éves fenntartási időszakára kötelezettséget vállalt, ennek keretében önként vállalt feladatként biztosította ennek a képzésnek a lehetőségét is.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben