Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Új bemutató a Kálvária téren

Vértestvérek a Turay Ida Színházban

2016. október 05. szerda

Az évad második bemutatójaként a Vértestvérek című musicalt állítják színpadra a Turay Ida Színházban, pazar szereposztással. Első alkalommal láthatjuk itt többek közt Szulák Andreát és Csengeri Attilát is.

Ez a darab huszonöt éve van műsoron töretlen sikerrel a londoni West Enden. Azért különleges a nálunk sem ismeretlen színpadi szerző műve, mert egyik műfajba sem sorolható igazán. A darab főszereplője egy többgyerekes szegény anya, aki ikreinek egyikét gyermektelen gazdag családnak adja. És innentől kezdve mindenki belép egy ördögi körbe, melyből – ahogy azt az író sugallja – lehetetlen kitörni.

Társadalmi konfliktusokat, szegény-gazdag ellentétet láthatunk. Sorsszerű, hogy a fiúk hétéves korukban minden szülői tiltás ellenére találkoznak, és vér- (és véd-) szövetségre lépnek. A fátum – mint a görög sorstragédiákban – olyan erősen meghatározza a szereplők cselekedeteit, hogy szinte nem is urai saját életüknek. S a végzet valóban beteljesül. Ezt a megrendítő, sokszor mégis vidám és nevettető, ugyanakkor szívbemarkoló történetet a kiváló, remek zene teszi felejthetetlen élménnyé a Kálvária téri teátrum színpadán, Böhm György rendezésében.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben