Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Józsefvárosi gimnáziumok a Top 10-ben

Idén is a Fazekas lett a legjobb középiskola

2016. október 11. kedd

A középiskolák legfrissebb, 2017-es rangsora alapján a Budapesti Fazekas Mihály Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium lett a legjobb középiskola Magyarországon. Az országos toplista első tíz intézménye közé Józsefvárosból egy másik iskola is felkerült: az ELTE Trefort Ágoston Gyakorlóiskola Hat Évfolyamos Gimnáziuma a hetedik helyen végzett.

Évek óta vezeti a legjobb középiskolák rangsorát a Fazekas gimnázium, így nem meglepetés, hogy ismét megszerezte az első helyet a Horváth Mihály téri oktatási intézmény. A legjobb tíz közé a kerületünkből egy másik iskola is bekerült: előkelő hetedik helyet ELTE Trefort Ágoston Gyakorlóiskola szerezte meg.

A Fazekas mögött a dobogó második helyére a belvárosi Eötvös József Gimnázium került, a harmadik pedig a szintén fővárosi Toldy Ferenc Gimnázium lett – olvasható az eduline.hu oldalon.

A HVG által készített rangsoroláshoz a matematikai és a szövegértési kompetenciamérés, a magyar-, a matematika-, a történelem- és a nyelvi érettségi eredményeit, valamint a végzősök felvételi eredményeit vették figyelembe. 

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben