Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Húsz ember áll bíróság elé

Vádat emeltek egy józsefvárosi drogkereskedő csoport ellen

2016. október 11. kedd

Vádat emeltek egy húsz emberből álló kábítószer-kereskedő csoport tagjai ellen, akik egy józsefvárosi társasházban tároltak és árultak drogot – közölte a Fővárosi Főügyészség kedden a honlapján. Nekik bűnszervezetben elkövetett kábítószer-kereskedelem, valamint bűnszervezetben, kereskedéssel elkövetett új pszichoaktív anyaggal visszaélés miatt kell felelniük.

A vádirat szerint 2012 és 2015 között egy józsefvárosi társasházban összehangolt bűnszervezet működött, amely kábítószerek – köztük új pszichoaktív anyagok – árusításával foglalkozott. A drogkereskedő csoportot egy 44 éves budapesti nő hozta létre és irányította, abban kizárólag az ő tudtával és engedélyével lehetett részt venni. A hierarchikus, több szintből álló rendszert felépítő nő az ügy elsőrendű vádlottja. Közvetlenül alatta a családtagjai, rokonai álltak. Ők felügyelték, irányították az árusítással foglalkozó társaikat, emellett részt vettek a tudatmódosító szerek beszerzésében, adagolásában, csomagolásában is. A bűnszervezet legalsó szintjén lévő kereskedők - akik szoros elszámolás, ellenőrzés alatt álltak - a józsefvárosi társasházban, az irányítóktól kapott instrukciók alapján, nappalos-éjszakás váltásban árulták a drogokat. A bűnszervezet tagjai a nagyobb mennyiségű árut általában a társasház közös helyiségeiben, így a lépcsőházban, a falban, a belső udvaron rejtették el. 

Az ügyben a VIII. kerületi ügyészség bűnszervezetben elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntette és bűnszervezetben, kereskedéssel elkövetett új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntette miatt húsz emberrel szemben nyújtott be vádiratot. Az ügyészség végrehajtandó fegyházbüntetés kiszabására tett indítványt a vádiratban.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben