Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Kibővült az útvonaltervező rendszer

Feltette a térképére a MÁV menetrendjét a Google

2016. október 12. szerda

Október 10-től a teljes magyar vasúti menetrend elérhető a Google Térkép online útvonaltervező rendszerében – jelentették be az internetes keresőrendszert működtető vállalatóriás, a MÁV-Start Zrt. valamint a GYSEV Zrt. vezetői a Józsefvárosban található Google Grundon.

Kilencven hazai vasútvonal és több mint 1200 vasútállomás menetrendjével bővül a Google Térkép október 10-től. Immár nem csak a városon belüli tömegközlekedés tervezésekor, hanem a városok közötti közösségi utazáskor is segítséget nyújt a vállalatóriás térképes útvonaltervezője. Ehhez nem kell mást tenni, mint a Google Térkép útvonaltervezőjében a tömegközlekedést illusztráló vasúti kocsi piktogramra kattintani, és amennyiben a tervezett útvonal vasúttal is elérhető, úgy a tervet annak beépítésével készíti el a rendszer. 

A fejlesztés célja, hogy minél pontosabb információval lássa el a felhasználókat a tájékozódásban – mondta el Heal Edina, a Google magyarországi vezetője a vállalat Nagyfuvaros utcában lévő edukációs központjában tartott sajtótájékoztatón. 

Dávid Ilona, a MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatója hangsúlyozta: a 170 évre visszatekintő vasút sem állhat meg a fejlődésben.

Használni kell az informatikai fejlesztéseket annak érdekében, hogy az utasok minél könnyebben tervezhessenek a vasúti közlekedéssel – tette hozzá Dávid Ilona. 

Csépke András, a MÁV-Start Zrt. vezérigazgatója kiemelte: az utasnak egyre fontosabb az, hogy a lehető legrövidebb idő alatt, a legkényelmesebben tudja megtervezni az utazását.

Csépke András elmondta: a rendszert minden éjjel frissítik, így a lehető legpontosabb adatok kerülnek a felhasználók elé. Reményeik szerint a fejlesztés valós alternatívát kínál majd az egyéni közlekedéssel szemben.  

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben