Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Bővült a program jogosultsági köre

Józsefvárosi mikrovállalkozásokat segít a kamattámogatott hitel

2016. október 27. csütörtök

Józsefvárosi vállalkozások fejlesztése, finanszírozása címmel tartott tájékoztatót a kerület önkormányzata és a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány (BVK) a H13 Diák és Vállalkozásfejlesztési Központban. A rendezvényen a résztvevők képet kaphattak Budapest legkedvezőbb mikrohitel-konstrukciójáról, a Józsefvárosi Mikrovállalkozások Kamattámogatási Programjáról. Sára Botond alpolgármester kiemelte, a közelmúltban döntöttek arról, hogy kibővítik a programot: immár nemcsak a kerületi székhellyel, hanem a józsefvárosi telephellyel rendelkezők is igénybe vehetik a hitelt, amennyiben azt itt is használják fel.

A Horánszky utcai H13 Diák és Vállalkozásfejlesztési Központban összegyűlt érdeklődőket Sára Botond köszöntötte. Az alpolgármester elmondta: az önkormányzat maga is érdekelt abban, hogy a kerületben minél több vállalkozás jöjjön létre, hiszen abból több adóbevétel születik, ami az itt élők javára fordítható. „Ennek érdekében tettünk és teszünk olyan lépéseket, amelyek erősítik a helyi vállalkozásokat, illetve megpróbálunk újakat vonzani a kerületbe” – hangsúlyozta. 

Mint Sára Botond elmondta, Józsefvárosban 14 egyetemi kar van több mint 35 ezer hallgatóval. A H13 – amelyet önként vállalt feladatként tart fenn az önkormányzat – az általuk megformált ötletek vállalkozássá érésében tud segítséget nyújtani. A kerület pedig valamennyi potenciális eszközét rendelkezésre bocsátja, amely itt tartja, vagy itt erősíti meg ezeket a vállalkozásokat, hogy ily módon tudjanak majd a kerület és az ország javára működni. „Számos partnerünk van, akik a mikro-, kis- és középvállalkozásoknak tudnak segíteni, ilyen a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány is” – emelte ki az alpolgármester. 

Sára Botond hozzátette, hogy Budapest legkedvezőbb mikrohitel konstrukciója a BVK-val közös együttműködésben jött létre. A mikrohitel forrását a BVK, a kamattámogatási program forrását a Józsefvárosi Önkormányzat biztosítja. „Eddig a józsefvárosi székellyel rendelkezők élhettek a lehetősséggel, ezt kibővítettük és a telephellyel rendelkezők is igénybe vehetik abban az esetben, ha az itt lévő telephely fejlesztésére használják fel a hitelösszeget” – zárta köszöntőjét az alpolgármester. 

Szalai Piroska, a BVK kuratóriumi elnöke elmondta: idén januártól érhető el a hitel, és elsőként Józsefváros tudta mellé tenni a kamattámogatási programot. A pénzügyi terméknek nincs kamatkockázata, fix és alacsony a kamata, valamint további előnye, hogy kiszámítható.

Egy és tízmillió forint közötti összeg vehető fel beruházási céllal, tartós forgóeszköz vásárlásra vagy egyéb dolog előfinanszírozására. Szalai Piroska kiemelte: azon vállalkozások, amelyeknél a többségi tulajdonos nő vagy fiatal 40 év alatti vállalkozó, azok további kedvezményt kapnak, ők csupán 2,4 százalék kamatot fizetnek. 

Az előadások zárásaként Bobor-Baranyay Boglárka finanszírozási menedzser példákon keresztül is megvilágította a program részleteit, majd személyre szabottan is tanácsokat kérhettek a résztvevők.  

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben