Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Új főszerkesztő a Józsefváros élén

2009. december 17. csütörtök

Nyerges Zoltán (34) eddigi szerkesztőt nevezte ki a Józsefváros újság élére a képviselő-testület szerdai ülésén január 1-jei hatállyal.

A többdiplomás fiatalember három éve a Józsefváros újság munkatársa, szerkesztője. 

Tanulmányait a debreceni Kossuth Lajos Tudományegyetemen,  és a Corvinus Egyetemen folytatta. Politológiai tanulmányai révén az önkormányzat és a közigazgatás ügyeiben is jártas, emellett bölcsész diplomával és üzleti menedzseri képesítéssel is rendelkezik. 

Ösztöndíjjal Zágrábban, Ljubljanában és Prágában is tanult, és dolgozott New Yorkban. Több egyetemen tanított, jelenleg a Balassi Bálint Intézet oktatója. 

A Józsefváros újság a felmérések szerint a kerületi lakosok által legkedveltebb, leghitelesebbnek tartott helyi lap. Az új főszerkesztő bevallása szerint szeretné az újságban még inkább a józsefvárosiakat érintő problémákat, közügyeket feldolgozni, és az újság jelentős olvasótáborát tovább növelni. 

Az eddigi főszerkesztő Megayné Koncz Mária közös megegyezéssel távozik Józsefvárosból, egyetemi tanárként és PR-tanácsadóként dolgozik tovább. 

A Józsefváros újságot a Józsefvárosi Önkormányzat Képviselő-testülete alapította 1995-ben. Az újság kiadását az önkormányzat finanszírozza.  A Józsefváros kéthetente 55 ezer példányban jelenik meg, és ingyenesen jut el minden józsefvárosi háztartásba. Szerkesztősége a 32-esek terén található. 

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben