Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Összefogásra van szükség

Tarlós István határozottan kiáll az M3-as metró felújítása mellett

2016. november 09. szerda

Mint az közismert, az M3-as metró felújítása jelenleg is napirenden van. A Fővárosi Közgyűlés októberben elvetette a szolgáltatásvásárlást, az M3-as metróvonal felújítása alatti járműpótlást a főváros saját erőből oldja meg. A főváros nem vállal fedezet nélküli kötelezettséget a 3-as metró felújítására, mert az törvénysértő lenne, ezért jelenleg "a furcsán egyformán túlárazott" ajánlatok akadályozzák a beruházás elkezdését. Tarlós István véleménye szerint össze kell fogni a felújítás mielőbbi elindításához.

A BKK és a BKV 60 csuklós és 120 szóló buszt tud kiállítani, így bőven lehet biztosítani azt a járműmennyiséget, ami az M3-as metró szakaszos felújításának elkezdéséhez szükséges – tájékoztatott múlt héten Tarlós István. Mint elmondta, ha az M3-as metró teljes, 17 km-es vonalán évekig csuklós buszokkal kellene lebonyolítani a forgalmat, akkor napok alatt összeomlana a város közlekedése. A főpolgármester szerint jelenleg az infrastruktúra-felújítással kapcsolatos túlzó ajánlatok akadályozzák a beruházás indulását.

A lehetséges forgatókönyvekről úgy nyilatkozott: az egyfordulós tárgyalásos egyeztetésen vagy lejjebb viszik áraikat a partnerek, vagy eredménytelenek lesznek a pályázatok, és meg kell ismételni a tenderkiírást. „Csak abban bízhatunk, hogy az alagútra, a biztonsági berendezésekre vonatkozó tenderre értékelhető ajánlatok érkeznek, és akkor az alagút munkálatai tavasszal már elkezdődhetnek” – jelentette ki a városvezető. Tarlós István hangsúlyozta: viták helyett össze kell fogni, ő teljes erejével azon dolgozik, hogy ez a beruházás minél előbb elinduljon.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben