Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Új világítás és megszépült terek

Felújítás a Mini-Manó és a Babóca Bölcsődében

2016. november 11. péntek

Folyamatosak a fejlesztések a józsefvárosi bölcsődékben: az őszi kezdésre a Mini-Manó és a Babóca Bölcsődében kicserélték a teljes elektromos-hálózatot, az új LED lámpák káprázatmentes fényt biztosítanak a kicsiknek. Emellett mindkét intézményben belső festést végeztek, valamint új vezetői irodákat és szülői fogadótereket alakítottak ki.

A korábbi elavult neonvilágítás helyett új LED lámpatesteket szereltek fel a Mini-Manó és a Babóca Bölcsődékben, emellett az elektromos vezetékeket és a kapcsolókat is kicserélték az elmúlt hónapokban. A beruházás 10 millió forintból valósult meg. Koscsóné Kolkopf Judit, a Józsefvárosi Egyesített Bölcsődék intézményvezetője lapunknak elmondta: az új lámpák homogén, vibrálás- és káprázatmentes fénykibocsátást tesznek lehetővé, ami fontos a kisgyermekek látásának védelmében. Az új, energiatakarékos fényforrásoknak köszönhetően az áramfogyasztás is csökkeni fog az intézményekben.

Az elektromos hálózat cseréje mellett mindkét bölcsődében vidám színekre festették a csoportszobákat és a kiszolgáló helyiségeket, valamint kényelmes fogadóteret alakítottak ki, ahol a gyermekükre váró szülők időzhetnek. Továbbá a Mini-Manóban kibővítették a vezetői helyiséget, a Babócában pedig egy teljesen új irodát alakítottak ki, gyereksarokkal. A Babócában egy kis házikó is került az udvarra, a kerti játékok tárolására – sorolja a fejlesztéseket az intézményvezető. „A téli hónapokra minden elkészült, a nyári és kora őszi időszakban zajlottak a beruházások, a kollégák biztosították a helyszíneket, a szülők is nagyon türelmesek voltak. A dolgozók és a szülők is nagy örömmel fogadták a megszépült tereket” – tette hozzá Koscsóné Kolkopf Judit.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben