Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Fotókiállítás és kulturális nap az Europeumban

Indonéz nap Józsefváros szívében

2016. november 14. hétfő

Kovács P. Attila fotói és beszámolói hozták szinte kézzel fogható közelségbe Ázsia egyik gyöngyszemét, a mindig forró Indonéziát. Ezeken az egyre hidegebb napokon bizony jóleső érzéssel nézték végig az érdeklődők november 12-én a kiállítást az Europeum bevásárlóközpontban, amelyhez számos más érdekesség, program is kapcsolódott. Az eseményt H.E. Wening Esthyprobo, Indonézia nagykövete nyitotta meg, valamint az eseményen jelen volt Sántha Péterné alpolgármester is.

H.E. Wening Esthyprobo, Indonézia Budapesti nagykövete elmondta, hogy kerületünket jól ismeri, és mindig örömmel érkezik ide. „Józsefvárosban az irodaházak és az egyetemek miatt nagyon sok nemzetiségű ember megfordul, valamint a Blaha Lujza tér az egyik legforgalmasabb tere Budapestnek, ezek miatt is terveztük ide a kulturális napot.

Remélem, hogy a távoli hazám egy pici szeletét ide tudtuk varázsolni, és akár turisztikai szempontból is vonzóvá tudtuk tenni” – emelte ki a nagykövet.

Sántha Péterné alpolgármester is köszöntőt mondott a szombati rendezvényen. „Nagy büszkeséggel tölt el, hogy Indonézia magyarországi képviselete a mi kerületünket választotta, hogy egy ilyen magas színvonalú, programokban gazdag rendezvény helyszíne legyen.

Bízom abban, hogy a kapcsolatunkat a közeljövőben még szorosabbá fűzhetjük” – hangsúlyozta ki az alpolgármester.

Kovács P. Attila fotóművész már több mint hetven országban járt, köztük Indonéziában is. „Az ott élő emberek közvetlensége és kedvessége talán egyedülálló a világon, és ehhez párosulnak a gyönyörű tájak, nem beszélve a vulkánokról. Nem sok országba mennék vissza, de ide biztosan” – tette hozzá a fotóművész.

Az Europeumba ellátogatók az Indonéziában készült fotókon kívül megismerkedhettek az ottani tánc és zenei hagyományokkal, a legkisebbek indonézül és magyarul gyerekdalokat énekelhettek, valamint egy kirakodóvásár hangulata hozta még közelebb a távoli ország szépségeit.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben