Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Jó ütemben haladnak a munkálatok

Felújítják a Deák Diák iskola tetőszerkezetét

2016. november 16. szerda

A II. János Pál pápa téren található Deák Diák Általános Iskolában szükségessé vált a tetőzet felújítása. Az oktatási intézmény harmadik emeletén található tornaterem mennyezetén megjelenő beázások is jelezték a probléma súlyosságát. A Józsefvárosi Önkormányzat támogatásával múlt hónapban elkezdődtek a felújítási munkálatok, melyek várhatóan az év végén be is fejeződnek.

Farczádi Bencze Tamás, a Deák Diák Általános Iskola igazgatója elmondta, hogy a felújítási munkálatok már nélkülözhetetlenné váltak. „A két lapostető, illetve a vízelvezető ereszcsatornák annyira rossz állapotban voltak, hogy a nagy tornaterem, és a harmadik emeleti folyosó mennyezete már beázott, és a vakolat hullani kezdett. Önkormányzati segítség nélkül az iskola önerőből képtelen lett volna megoldani ezt az egyre súlyosbodó problémát” – tette hozzá az igazgató.

Zentai Oszkár önkormányzati képviselő, az Emberi Erőforrás Bizottság elnöke elmondta, hogy októberben indultak el a felújítási munkálatok, amelyek várhatóan az év végéig tartanak. „A kivitelezővel való egyeztetés során kiderült, hogy a munka az előírt ütemben halad. Józsefváros önkormányzatának nagyon fontos, hogy folyamatosan javítsa a kerületben tanulók és dolgozók munkakörülményeit. Az oktatási és nevelési intézmények fejlesztése és felújítása folyamatos, gondolhatunk itt a közelmúltban átadott Ovi-foci pályákra, vagy akár a Százados úti óvoda fejlesztésére” – emelte ki Zentai Oszkár. Az iskola tetőszerkezetének felújítása közel 23 millió forint, amelyet teljes egészében az önkormányzat biztosít.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben