Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Józsefvárosi diákok sikere

Országos kilencedik lett a Losisok matekcsapata

2016. december 05. hétfő

A Losonci Téri Általános Iskolában több olyan tanuló is van, aki szereti a matematikát és szabadidejében szívesen old meg gondolkodtató, logikai feladatokat. Az előző években szép helyezéseket értek el az iskola csapatai, ám az idén minden eddigi elért eredményt felülmúltak.

2003-tól rendezik meg Magyarországon a Bolyai Matematika Csapatversenyt. A versenyt a következő mottóval indították el: „Az összedolgozás képessége az egyik legnagyobb érték az életben.” A csapatok négy főből állnak, és 14 feladatot kell megoldaniuk 60 perc alatt: az első tizenhárom feladat feleletválasztós, az utolsó feladat részletes kidolgozást igényel – tájékoztatta lapunkat Stenczinger Csilla igazgató.

A területi versenyen a Losonci Téri Általános Iskola 8. c osztályos tanulói, Le Minh Tri (Csabi), Le Thi Quynh Anh (Ani), Shan Zheng Wen (Kata) és Vincze Noémi lettek a legjobbak, felkészítő tanáruk Németh Mária volt. Az elért eredmény alapján a csapat részt vehetett a Bolyai Matematika Csapatverseny Országos Döntőjén.  

A megmérettetést november 19-én rendezték a III. kerületben. 36 csapat mérkőzött meg matematikai tudásban egymással, a Losis tanulóknak sikerült 26 csapatot megelőzniük, így a döntőben a 9. helyezést érték el. „A dicséret nemcsak a felkészültségért, tudásért és jó a csapatmunkáért, hanem a Losinak hozott dicsőségért is megilleti őket” – emelte ki Stenczinger Csilla.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben