Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Fontos megbecsülni a házasság kötelékét

Évfordulós ajándékot kapnak a józsefvárosi házaspárok

2016. december 06. kedd

Jövő évtől kezdődően a kerek évfordulójukat ünneplő józsefvárosi házaspárok ajándékcsomagot vehetnek át a kerületi önkormányzattól. Az ajándékcsomag szimbolikus jelentésű, mellyel az önkormányzat célja, hogy kifejezze a házasság kiemelt értékteremtő, összetartó szerepét és hozzájáruljon az évfordulók méltó megünnepléséhez.

A házasság olyan példaértékű egység, amely fontos szerepet tölt be a mai világban is: a stabilitás megteremtésének alapvető közege, a társadalmi viszonyok alappillére és az együttélés legalapvetőbb kerete. 

A kiegyensúlyozott kapcsolatban élők számára a házassági évfordulók eljövetele olyan esemény, amely minden évben kiemelkedő szerepet tölt be a házaspárok életében. Minden házassági évforduló ünnep, mégis van köztük néhány kiemelt, amelyek alkalmasak arra, hogy a már meglévő köteléket tovább erősítsék és a párok újból köszönetet mondhassanak egymásnak az együtt töltött évekért.

Ezeket a meghitt pillanatokat szeretné az Önkormányzat még emlékezetesebbé tenni azáltal, hogy hozzájárul a nevezetes évfordulók méltóbb megünnepléséhez. Azon házaspárok részére, akik Józsefvárosban kötötték meg házasságukat és legalább az egyik fél VIII. kerületi lakóhellyel rendelkezik a 10. (rózsalakodalom), a 20. (porcelánlakodalom), a 25. (ezüstlakodalom), a 30. (gyöngylakodalom), a 40. (rubinlakodalom), az 50. (aranylakodalom), a 60. (gyémántlakodalom), a 70. (kegyelmi lakodalom) és a 75. (koronaékszer lakodalom) házassági évforduló alkalmából ajándékcsomagot – amelynek tartalma egy színházjegy utalvány és egy üdvözlőlap – kíván átnyújtani.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben