Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Ünnepi programok a kerület főterén

A harmadik adventi hétvégén is várják a családokat a Horváth Mihály téren

2016. december 09. péntek

Józsefváros adventi rendezvénysorozata ezen a hétvégén is színvonalas programokkal várja a családokat, érdeklődőket a Horváth Mihály térre. A kerület adventi koszorúján vasárnap délután 5 órakor gyújtják meg a harmadik gyertyát.

December 10-én, szombaton 15 órától a Cantores Ecclesiae Rézfúvós Együttes ad koncertet a kerület főterén. A klasszikus rézfúvós kvintettirodalom mellett saját átirataik, valamint számukra komponált darabok tarkítják az együttes széles repertoárját.

December 11-én, vasárnap 16 órától a Százszorszép Bóbiska című bábelőadást tekinthetik meg a gyermekek. 17 órakor Gondos Judit önkormányzati képviselő gyújtja meg a harmadik gyertyát Józsefváros adventi koszorúján, igét hirdet Varga Miklós Péter, a Magyarok Nagyasszonya Templom plébánosa. Ezt követően a Józsefvárosi Cigányzenekar fog muzsikálni. 

Mindkét napon 14 és 18 óra között állatsimogató is várja az apróságokat: pónilovak, gidák, bárányok, a bátrabbak akár meg is etethetik a szelíd állatokat. A Mézeskalács-faházban pedig karácsonyi díszeket készíthetnek az érdeklődők. 

Az ünnepi programok mellett a jégpálya is kellemes kikapcsolódást kínál a látogatóknak, amely naponta 8 és 20 óra között várja a korcsolyázni vágyókat. A pálya használata a józsefvárosiak számára ingyenes, és lehetőség van korcsolyabérlésre is. A 140 cm alattiak 400 forintért, a magasabbak 600 forintért kölcsönözhetnek korcsolyát, és ugyanennyibe kerül a belépés is annak, aki nem kerületi lakos.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben