Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Örömvasárnap Józsefvárosban

Meggyújtották a harmadik adventi gyertyát a Horváth Mihály téren

2016. december 11. vasárnap

Advent harmadik hétvégéjén is számos család látogatott ki a Horváth Mihály térre, ahol az ünnepi programok mellett a jégpálya is kellemes kikapcsolódást kínált számukra. December 11-én, vasárnap délután Gondos Judit önkormányzati képviselő gyújtotta meg a kerület főterén a józsefvárosi adventi koszorú harmadik gyertyáját. Az örömteli eseményen Vas Imre, a kerület országgyűlési képviselője is jelen volt.

Ezen az adventi hétvégén is színes programok várták a józsefvárosiakat. Szombaton a Horváth Mihály téren a Cantores Ecclesie fúvószenekar muzsikája kápráztatta el az érdeklődőket.

Vasárnap Százszorszép Bóbiska címmel bábelőadást tartottak a gyerekeknek, valamint az állatsimogató is különleges élményt nyújtott kicsiknek és nagyoknak egyaránt, továbbá fellépett a Józsefvárosi Cigányzenekar is.

Advent harmadik vasárnapján, vagyis örömvasárnapon Gondos Judit önkormányzati képviselő gyújtotta meg a rózsaszínű gyertyát. Gondos Judit ünnepi beszédében hangsúlyozta, hogy az év legszebb ünnepe felé, Karácsonyhoz közeledünk. „Ilyenkor kiemeltebben figyelünk családtagjainkra, szeretteinkre, barátainkra, de ez az időszak arra is jó lehetőség, hogy elgondolkozzunk: az év többi időszakában is teret kell adnunk a szeretetnek és a törődésnek.” – tette hozzá a képviselő.

Az adventi koszorút – amelyen immár három gyertya fénylik – Vargha Miklós Péter, a Magyarok Nagyasszonya templom plébánosa áldotta meg. Mint mondta: az a legnagyobb öröm, ha rátalálunk Istenre, mert ezt az örömöt senki nem tudja elvenni tőlünk. A plébános azt kívánta a jelenlévőknek, hogy mindenki szívbe ez az öröm költözzön Karácsonykor. 

Az ünnepi programsorozat a következő, egyben utolsó adventi hétvégén is folytatódik. 17-én, szombaton a Paprika Jancsi visszatér című bábelőadás nézhetik meg a legkisebbek. Vasárnap, 18-án Karácsony Bergengóciában néven interaktív műsor várja a gyerekeket, mindezek mellett pedig a Pesti Jézus Szíve Templom Ars Sacra kórusa varázsol igazi karácsonyi hangulatot a Horváth Mihály térre.

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben