Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

Babacsomag a kerületi családoknak

Kibővítik az újszülöttek születési támogatását

2016. december 12. hétfő

Növekszik a Józsefvárosban érvényes lakóhellyel rendelkező újszülöttek egyszeri születési támogatása 2017. január 1-től: az eddigi 5 ezer forintos támogatást kiegészítik egy 10 ezer forint értékű ajándékcsomaggal, amely a kisbaba gondozásához szükséges termékeket tartalmazza. A támogatást a jövő évtől minden újszülött gyermeket nevelő kerületi család megkapja, és a védőnők juttatják el az érintett családoknak.

 Az 5 ezer forintos születési támogatást eddig kérelemre állapították meg, a kerületben az újszülöttet saját háztartásban nevelő törvényes képviselő részére. Éves szinten körülbelül 400 fő lenne jogosult erre a támogatásra, azonban csak a jogosultak 20 százaléka igényli. Annak érdekében, hogy ez a juttatás hatékonyabban eljusson az illetékes családokhoz, jövő évtől minden újszülött gyermeket nevelő, érvényes józsefvárosi lakóhellyel rendelkező család automatikusan megkapja – döntött december 1-jei ülésén a képviselő-testület.

Ezen felül január 1-től az eddigi 5 ezer forintos támogatás – ami egy vásárlási utalványt jelent – kiegészül egy 10 ezer forint értékű, az újszülött gondozásához szükséges termékeket tartalmazó ajándékcsomaggal.

A juttatásért a jövő évtől nem kell a családoknak felkeresniük a Polgármesteri Hivatalt, hanem a védőnők adják át az első családlátogatás alkalmával. 

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben