Budapest Főváros VIII. kerület
Józsefvárosi Önkormányzat

1082 Budapest, Baross u. 63-67.

06-1-459-2100

hivatal@jozsefvaros.hu

„Minden múlandó, csak a szeretet örök”

Adventi jótékonysági est a Szent József plébánián

2016. december 12. hétfő

Várakozás – dalok és gondolatok címmel adventi jótékonysági műsort adott Kudlik Júlia, a Magyar Televízió Örökös Tagja, és Szvorák Katalin Kossuth-díjas énekművész a Horváth Mihály téri Szent József templomban. Az előadás fő mondanivalója az volt, hogy próbáljuk meg szeretetünket az év minden napján kimutatni, nemcsak az ünnepek alkalmával. A befolyó adományokat a templom javára, illetve felújítására fordítják. A rendezvényen jelen volt Gondos Judit önkormányzati képviselő is.

Michels Antal, a Horváth Mihály téri Szent József templom plébánosa elmondta, hogy a templom nagyszerű hely arra, hogy a kultúra szépségeit közvetítse, főleg akkor, ha annak köze van a kereszténységhez, az ünnepekhez.

„A mai előadás is rámutatott a szépségre, azokra a gondolatokra, amelyektől ember lesz az ember. A templom tehát nemcsak istentiszteleti, hanem művészeti hely is, ezért számos koncertnek, előadásnak biztosítunk alkalmat. A ma este befolyó adományokat a templom javára, illetve felújítására fordítjuk” – tette hozzá a plébános.

Kudlik Júlia, a Magyar Televízió Örökös Tagja előadásában kifejtette, hogy az emberek többsége a karrierben és különböző tárgyak megvásárlásában leli örömét, de a legfontosabb dolgok mellett elmennek.

„Az advent és a karácsony nem az ajándékok nagyságától, értékétől válik széppé, hanem a nyugalomtól és az időtől, amelyet egymásra tudunk fordítani. Bár mindenhonnan csak azt halljuk, hogy milyen új dolgokat vásároljunk, de legbelül minden ember tudja, minden múlandó, csak a szeretet örök” – hangsúlyozta Kudlik Júlia.

Gondos Judit önkormányzati képviselő is jelen volt szombat esti jótékonysági műsoron. „Az év legszebb ünnepe a karácsony, és meg is kell tennünk mindent azért, hogy az is maradjon. Bár rohanó világunk korlátolja időnket és befolyásolja kedvünket, erre a szeretetteljes hangulatra egész évben szükség lenne” – emelte ki a képviselő.  

A weboldalunkon cookie-kat használunk, hogy a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. Részletes leírás Rendben